Grilované libové vepřové, například kotlety, může být poněkud suché a tuhé. Použijte proto třeba krkovičku – díky tuku zůstane maso vláčné.
Postup
1
Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velkého mikrotenového sáčku, přidejte maso a dobře promíchejte. Sáček neprodyšně uzavřete a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat.
2
Zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody. Rozpalte grilovací pánev a maso pečte deset minut. Jednou nebo dvakrát ho otočte a čas od času potřete marinádou.
3
Vyjměte z pánve a osolte. Pak nechte maso 10 minut volně zabalené v alobalu odpočívat.
Na grilu
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.
Komentáře