0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

vepřové s hořčičnou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vepřové s hořčicí a rozmarýnem

4.2/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1770 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 51 g
Tuky 115 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované libové vepřové, například kotlety, může být poněkud suché a tuhé. Použijte proto třeba krkovičku – díky tuku zůstane maso vláčné.

Suroviny

krkovice 4 plátky
o váze asi 200g
Na marinádu
hořčice 2 PL
nejlépe plnotučné
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
velké, na tenká kolečka
rozmarýn 2
pouze lístky
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velkého mikrotenového sáčku, přidejte maso a dobře promíchejte. Sáček neprodyšně uzavřete a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat.

2

Zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody. Rozpalte grilovací pánev a maso pečte deset minut. Jednou nebo dvakrát ho otočte a čas od času potřete marinádou.

3

Vyjměte z pánve a osolte. Pak nechte maso 10 minut volně zabalené v alobalu odpočívat.

Na grilu 
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.

Související články

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.52

Anonym

Nejlepší na grilu a naložené přes noc.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč