Zapečené těstoviny jsou vždycky sázka na jistotu. V tomto receptu jim kapusta dodá jak trochu barvy, tak i porci vlákniny. Díky mletému masu a sýru obsahují i potřebné proteiny. Zkrátka vyvážená večeře z trouby!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200°C. Kapustu nakrájejte na tenké proužky, tuhé části odřízněte. V osolené vodě vařte těstoviny na skus. Mezitím na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm dosklovita cibuli, pak přidejte maso, osolte, opepřete, přidejte papriku a restujte dohněda. Přidejte kapustu, zamíchejte a přikryjte poklicí, aby kapusta změkla. Duste cca 10 minut.
Rozšlehejte společně mléko, vejce a smetanu, pak vmíchejte petrželku.
Hotové těstoviny slijte. Pekáček vymažte máslem. Polovinu těstovin vsypte do pekáčku a navrstvěte na ně polovinu masa s kapustou. Posypte 75 g strouhaného sýra a zalijte polovinou smetany a vajec. Zopakujte se zbytkem těstovin, masa, sýra i směsí mléka, smetany a vajec. Posledním zbytkem sýra (20 g) posypte vrch pekáčku. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C 30–35 minut. Pokud povrch rychle hnědne, zakryjte jej alobalem.