Zapečené těstoviny mají rádi všichni, ale přidejte jemnou smetanovou a budou je přímo zbožňovat!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte zapékací misku (o rozměrech 22 x 22 cm) máslem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Šunku nakrájejte na proužky. Pažitku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno.
Na másle v hrnci 2-3 minuty osmahněte cibuli a česnek. Přidejte mouku a smažte, dokud nezezlátne. Přilijte mléko, prošlehejte dohladka a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte smetanu, znovu přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Do omáčky vmíchejte pažitku, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Proužky šunky a 2/3 goudy smíchejte s těstovinami, vložte do zapékací misky a přelijte omáčkou. Posypte je zbylou goudou a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut dozlatova. Hotový pokrm podávejte se salátem.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete pokrmu dodat barvu, přidejte k těstovinám 400 g mražené směsi hrášku a mrkve.
Zdroj: Das Kochrezept