0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny se šunkou a smetanovou omáčkou

Zapečené těstoviny se šunkou a smetanovou omáčkou
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:

Zapečené těstoviny se šunkou a smetanovou omáčkou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4007 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 325 g
Tuky 224 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny mají rádi všichni, ale přidejte jemnou smetanovou a budou je přímo zbožňovat! 

Suroviny

cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
šunka vepřová 200 g
pažitka 0.5 svazku
máslo 30 g
+ navíc na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 30 g
mléko 500 ml
plnotučné
smetana ke šlehání 400 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
gouda 150 g
fusilli 400 g
nebo penne
salát
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte zapékací misku (o rozměrech 22 x 22 cm) máslem. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Šunku nakrájejte na proužky. Pažitku omyjte, osušte a nakrájejte nadrobno.

2

Na másle v hrnci 2-3 minuty osmahněte cibuli a česnek. Přidejte mouku a smažte, dokud nezezlátne. Přilijte mléko, prošlehejte dohladka a za stálého míchání přiveďte k varu. Přidejte smetanu, znovu přiveďte k varu a stáhněte z ohně. Do omáčky vmíchejte pažitku, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

3

Proužky šunky a 2/3 goudy smíchejte s těstovinami, vložte do zapékací misky a přelijte omáčkou. Posypte je zbylou goudou a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut dozlatova. Hotový pokrm podávejte se salátem.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete pokrmu dodat barvu, přidejte k těstovinám 400 g mražené směsi hrášku a mrkve.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Tak prosté, a přitom tak variabilní! Připravte si snadno a rychle těstoviny inspirované kuchyní prostých italských venkovanů – jsou stejně zemité, vřelé a veselé jako oni....

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit