Osvědčená rychlá večeře nebo třeba prázdninový oběd ze surovin, které máte nejspíš povětšinou ve spíži.
Suroviny
olivový olej
1
PL
paprika červená
1
ks
nakrájená na proužky
paprika žlutá
1
ks
nakrájená na proužky
česnek
2
stroužky
drcené
chilli sušené
1
špetka
drcená sušená chilli paprička nebo chilli vločky
2 konzervy
olivy černé
25
g
bez pecek
olivy zelené
25
g
bez pecek
krupicový cukr
1
špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny
250
g
celozrnné, krátké
tuňák (konzerva)
400
g
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, scezené
strouhanka
25
g
z čerstvého celozrnného pečiva
parmazán
2
PL
strouhaný
petrželka
hladkolistá, na posypání
Postup
1
V kastrolu rozehřejte olej, vsypte papriky a 5 minut je opékejte. Přidejte česnek, sušené drcené chilli a krátce osmahněte. Vmíchejte rajčata, olivy, špetku cukru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
2
Mezitím uvařte podle návodu na obalu těstoviny ve vroucí osolené vodě a rozpalte gril v troubě. Těstoviny slijte a spolu s tuňákem je vmíchejte do rajčatové omáčky. Směs přesuňte do zapékací mísy a povrch posypte strouhankou promíchanou s parmazánem.
3
Vložte pod gril a zapékejte 3–4 minuty, až se utvoří zlatavá krustička. Podávejte posypané čerstvou petrželkou, můžete doplnit i listovým salátem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )