0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené pikantní těstoviny s tuňákem

Zapečené pikantní těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené pikantní těstoviny s tuňákem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1951 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 191 g
Tuky 58 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvědčená rychlá večeře nebo třeba prázdninový oběd ze surovin, které máte nejspíš povětšinou ve spíži.

Suroviny

olivový olej 1 PL
paprika červená 1 ks
nakrájená na proužky
paprika žlutá 1 ks
nakrájená na proužky
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené 1 špetka
drcená sušená chilli paprička nebo chilli vločky
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
olivy černé 25 g
bez pecek
olivy zelené 25 g
bez pecek
krupicový cukr 1 špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 250 g
celozrnné, krátké
tuňák (konzerva) 400 g
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, scezené
strouhanka 25 g
z čerstvého celozrnného pečiva
parmazán 2 PL
strouhaný
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

V kastrolu rozehřejte olej, vsypte papriky a 5 minut je opékejte. Přidejte česnek, sušené drcené chilli a krátce osmahněte. Vmíchejte rajčata, olivy, špetku cukru a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.

2

Mezitím uvařte podle návodu na obalu těstoviny ve vroucí osolené vodě a rozpalte gril v troubě. Těstoviny slijte a spolu s tuňákem je vmíchejte do rajčatové omáčky. Směs přesuňte do zapékací mísy a povrch posypte strouhankou promíchanou s parmazánem.

3

Vložte pod gril a zapékejte 3–4 minuty, až se utvoří zlatavá krustička. Podávejte posypané čerstvou petrželkou, můžete doplnit i listovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit