0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny s kuřetem a mascarpone

Zapečené těstoviny s kuřetem a mascarpone
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Zapečené těstoviny s kuřetem a mascarpone

4.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3070 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 269 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si tu nejlepší rodinou večeři pro všední den v podobě těstovin s kuřetem a táhnoucím se sýrem. Pekáč s těstovinami postavte doprostřed stolu a nechte každého, ať si nabere svou porci přímo z něj. 

Suroviny

olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené ¼ ČL
chilli vločky
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
krupicový cukr 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená na nudličky
penne 300 g
nebo jiné krátké těstoviny
nastrouhaný
nastrouhaná
petrželka ½ svazku
nasekaná nadrobno

Postup

1

Na pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce oleje a 10–12 minut na něm zvolna opékejte cibuli.

2

Přidejte česnek a chilli vločky a opékejte 1 minutu.

3

Vlijte rajčata, přidejte cukr a osolte a opepřete podle chuti. Vařte odkryté 20 minut nebo do zhoustnutí a poté vmíchejte mascarpone.

4

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Kuře osolte a opepřete, vhoďte do pánve a opékejte 5–7 minut nebo dokud není kuře dobře propečené.

5

Troubu rozehřejte na 220°C.

6

Uvařte penne podle návodu na obalu. Sceďte a pokapejte zbylým olejem.

7

Těstoviny vsypte do středně velké zapékací misky. Vmíchejte kuře a přelijte omáčkou. Povrch posypte čedarem, mozzarellou a petrželkou.

8

Pečte cca 20 minut nebo až do chvíle, kdy povrch krásně zezláte a omáčka začne bublat.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč