Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmačklé brambory
ZDROJ: Publicdomainpictures.net
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1277 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 179 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné.

Suroviny

cca 0,5kg, střední velikost
olivový olej 3 PL
tymián 8 snítek
sůl

Postup

1

Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké.

2

Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.

3

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C.

4

Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory  obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.

Získejte náskok
Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.

Související články

Komentáře

27.10.2008 17:25
rada na úsporu energie: uvařit brambory v papiňáku stačí 10 minut když brambory před vařením propíchnete a trochu posolíte nebudou praskat
27.09.2008 18:13
Opravdu nemají chybu.Mňam.
28.06.2008 21:11
vynikající, jednoduché, doma velký úspěch :o)
09.02.2008 18:25
Zemiaky sa pri vyklepkavani tlckom rozpadnu vtedy, ked nie su dobre uvarene, hlavne vnutro zemiaku. Takze odporucam ich dokonale uvarit a naozaj naklepnut az vtedy, ked vychladnu. Inak dopadnete ako ja.. praved chutnam asi 80 ulomkov a kuskov, ale su chrumkave...
18.06.2008 10:47
Dělala jsem přesně podle receptu, jsou naprosto vynikající !!
28.09.2007 21:12
Anders spokojeny, Andrew spkojeny, Marketa si dala dvakrat!
02.08.2008 22:54
A co Edouard? Tomu chutnalo taky?
04.09.2007 17:24
Recept se nachází v č.2/06, str.44
19.08.2007 17:36
senzační, ještě teď, po týdnu,mh ám chuť a vůni pečeněk na jazyku
30.04.2007 12:16
Díky za tip se slaninou, zkusila jsem to s ní a bylo to mňamózní!

Apetit magazín