Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zmáčklé brambory

Zmáčklé brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (21)
Více než hodinu 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1277 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 179 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné.

Suroviny

brambory 8 ks
cca 0,5kg, střední velikost
olivový olej 3 PL
tymián 8 snítek
sůl
1. Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké. Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.

2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory  obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.

Získejte náskok

Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.

Komentáře

Anonym

Moc moc dobre!!! Vsichni si u nas posmakovali!!! Ja este pridavam cibulku !Narezat na ctvercky a po otceni brambor nasypat aby zmekla ... Mocky mocky chutne !!!!

Anonym

jsi pekna krava zes to pekla me se to nepovedlo a mam znicenou troubu moc dekuji za tento recept

Anonym

Tak ses uplne blba, protoze nejspis neumis zachazet s troubou, kdyz neumis upect ani tak primitivni vec jako jsou brambory!!!!

Anonym

A vy jste snad dokonalé, že navážíte do někoho, kdo měl jen menší nehodu v kuchyni? Vám se snad nikdy nic nepovedlo? Je to ubohé...

Anonym

nemuzu uverit svym ocim!! Jak lidi muzou byt skaredi vuci ostatnim..stydte se

Anonym

No...skaredí sice sou ale narozdíl od první zprávy, na kterou se reaguje je ta škaredost oprávněná. Řikat někomu, že je kráva je vrchol. Zvlášť když je to zapříčeněno buď vůastní neschopností ci špatnou troubou ne špatným receptem. Ostatnní jen razantně bránili recept, který n(jak sem sama skusila) trobu rozbýt nemůže!!!

Anonym

Moje slova ! Nadávat že někomu takto hanebně jen proto že má někdo obě ruce levé že by snad spálila i čaj a je totálně neschopná a svoji zlost si vylévá na někom jiném je fakt pod úroveň, mně se to povedlo hned na jedničku , tebe mít doma bych měl hned zničenou celou kuchyň !

Anonym

ubohost bol prvy prispevok, ostatne su len reakcia - a opravnena. nejde o to, ci niekto nieco nedokaze alebo je dokonaly, ale o to, akym sposobom sa prezentuje. toto bol dost trapny pokus... poiuz nemusi hned nadavat, ked sam/a nevie nieco uvarit, autorka receptu za to predsa nemoze...

Anonym

Není ubohé se do ní opřít ale to co si to dovoluje protože říct někomu že je kráva jenom proto že má obě ruce levé že by spálila i obyčejný čaj to je ubohost! A že zničila při pečení troubu? Nezlobte se na mě ale takovou kravinu jsem vživotě neslyšel! A osobně jsem uvařil hromadu druhu jídel a to i hodně složitých ale tohle se může povést jen totálnímu nemehlu!

Anonym

tak to teda absolutně nechápu, jak můžeš zničit troubu při pečení brambor... to asi ani čaj nezvládneš uvařit...

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit