Zmáčklé brambory

Zmáčklé brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (21)
Více než hodinu 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1277 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 179 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné.

Suroviny

brambory 8 ks
cca 0,5kg, střední velikost
olivový olej 3 PL
tymián 8 snítek
sůl
1. Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké. Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.

2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory  obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.

Získejte náskok

Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit