Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmačklé brambory
ZDROJ: Publicdomainpictures.net
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1277 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 179 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné.

Suroviny

cca 0,5kg, střední velikost
olivový olej 3 PL
tymián 8 snítek
sůl

Postup

1

Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké.

2

Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.

3

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C.

4

Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory  obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.

Získejte náskok
Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.

Související články

Komentáře

27.10.2008 17:25
rada na úsporu energie: uvařit brambory v papiňáku stačí 10 minut když brambory před vařením propíchnete a trochu posolíte nebudou praskat
27.09.2008 18:13
Opravdu nemají chybu.Mňam.
28.06.2008 21:11
vynikající, jednoduché, doma velký úspěch :o)
09.02.2008 18:25
Zemiaky sa pri vyklepkavani tlckom rozpadnu vtedy, ked nie su dobre uvarene, hlavne vnutro zemiaku. Takze odporucam ich dokonale uvarit a naozaj naklepnut az vtedy, ked vychladnu. Inak dopadnete ako ja.. praved chutnam asi 80 ulomkov a kuskov, ale su chrumkave...
18.06.2008 10:47
Dělala jsem přesně podle receptu, jsou naprosto vynikající !!
28.09.2007 21:12
Anders spokojeny, Andrew spkojeny, Marketa si dala dvakrat!
02.08.2008 22:54
A co Edouard? Tomu chutnalo taky?
04.09.2007 17:24
Recept se nachází v č.2/06, str.44
19.08.2007 17:36
senzační, ještě teď, po týdnu,mh ám chuť a vůni pečeněk na jazyku
30.04.2007 12:16
Díky za tip se slaninou, zkusila jsem to s ní a bylo to mňamózní!

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč