0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozmačkané brambory s kuřetem

Rozmačkané brambory s kuřetem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rozmačkané brambory s kuřetem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2039 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 262 g
Tuky 50 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na rozmačkané brambory položte zlatohnědé kuřecí maso a zakápněte dresinkem. Nikdo by nevěřil, že jde o nízkotučné jídlo!

Suroviny

brambory 1,3 kg
na velké kusy
olivový olej 2 PL
bez kosti a kůže, na větší kousky
sušená rajčata 50 g
v oleji
olivy černé 50 g
rozmarýn
štáva a kůra
hořčice kremžská 1 ČL
řeřicha 2 hrsti
lze nahradit polníčkem
sůl
pepř

Postup

1

Brambory vsypte do vroucí osolené vody. Po deseti minutách jejich vaření se pusťte do přípravy kuřete.

2

Na velké pánvi či ve woku řádně rozpalte olivový olej. Položte na něj kousky kuřete; jakmile trochu zhnědnou, obraťte je a osmažte i po druhé straně. Poté snižte plamen a maso zvolna dosmažte dozlatova. 

3

Do pánve s kuřetem přidejte rajčata, olivy a rozmarýn. Všechno promíchejte a nechte několik minut dusit. Opepřete a znovu promíchejte.

4

Připravte dresink: smíchejte zbytek olivového oleje s citronovou kůrou i šťávou a s hořčicí. Dochuťte solí a černým pepřem.

5

Řeřichu (polníček) dejte na talíře. Slijte brambory, rozmačkejte je vidličkou a rozdělte na talíře. Na ně položte směs s kousky kuřete a všechno zakapejte citronovým dresinkem.

Obměny:
Uzené tofu s citronovým dresinkem: Při přípravě této vegetariánské verze použijete místo kuřete dvě balení tofu (dohromady asi 440 g). Nakrájejte je na kostky a čtyři až pět minut pomalu smažte na olivovém oleji. Poté přidejte rajčata, olivy i rozmarýn a celou směs ještě několik minut vařte na nízkém plameni.

Ztracená vejce s nadrcenými bramborami: Další výborná alternativa! Když kuře nahradíte ztracenými vejci, citronový dresink ještě lépe prosákne celým pokrmem a výsledek je přímo excelentní. V tomto případě však vynechte černé olivy.

Tip Apetitu:
Rajčata se suší na jižním slunci, které jim dává intenzivní vůni a chuť. I proto vám jediná sklenička vydrží na několik použití. Rajčata naložená v olivovém oleji jsou navíc vláčná a plná zdravých nenasycených mastných kyselin.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.72

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč