
Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
Dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen obdiv.
Vydání: 2004/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg jemného tvarohu, žervé nebo ricotty (můžete po libosti nakombinovat)
- 100 g moučkového cukru
- strouhanou kůru z jednoho dobře omytého citronu
- 300 g ovoce (maliny, ostružiny, jahody; v krajním případě i mražené)
- moučkový cukr na poprášení
- 300 g různého letního ovoce, i mraženého
- šťávu z jednoho velkého, dobře omytého citronu
- 4 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce griotky nebo jiného aromatického alkoholu
Na ovocnou omáčku:
Příprava jídla
1. Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.
2. Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.
3. ,Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.
2. Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.
3. ,Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.
Přidat komentář