Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1877 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 231 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem je dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen obdiv.

Suroviny

jemný, možno nahradit žervé nebo ricottou (nebo libovolně nakombinovat)
nastrouhaná z 1 citronu
ovoce 300 g
např. maliny, ostružiny, jahody
na poprášení
Na omáčku
ovoce 300 g
letní ovoce – různé druhy, klidně i mražené
vymačkaná z 1 citronu
možno nahradit jiným aromatickým alkoholem

Postup

1

Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.

2

Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.

3

Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...