Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem je dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen obdiv.
Suroviny
tvaroh měkký
1
kg
jemný, možno nahradit žervé nebo ricottou (nebo libovolně nakombinovat)
moučkový cukr
100
g
nastrouhaná z 1 citronu
ovoce
300
g
např. maliny, ostružiny, jahody
na poprášení
Na omáčku
ovoce
300
g
letní ovoce – různé druhy, klidně i mražené
vymačkaná z 1 citronu
moučkový cukr
4
PL
griotka
3
PL
možno nahradit jiným aromatickým alkoholem
Postup
1
Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.
2
Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.
3
Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.