0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1877 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 231 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen obdiv.

Suroviny

tvaroh měkký 1 kg
jemný, možno nahradit žervé nebo ricottou (nebo libovolně nakombinovat)
moučkový cukr 100 g
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
ovoce 300 g
např. maliny, ostružiny, jahody
moučkový cukr
na poprášení
Na omáčku
ovoce 300 g
letní ovoce – různé druhy, klidně i mražené
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu
moučkový cukr 4 PL
griotka 3 PL
možno nahradit jiným aromatickým alkoholem

Postup

1

Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.

2

Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.

3

Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit