0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1877 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 231 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen obdiv.

Suroviny

jemný, možno nahradit žervé nebo ricottou (nebo libovolně nakombinovat)
moučkový cukr 100 g
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
ovoce 300 g
např. maliny, ostružiny, jahody
moučkový cukr
na poprášení
Na omáčku
ovoce 300 g
letní ovoce – různé druhy, klidně i mražené
citronová šťáva
vymačkaná z 1 citronu
moučkový cukr 4 PL
možno nahradit jiným aromatickým alkoholem

Postup

1

Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.

2

Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.

3

Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč