
Čokoládový krém s mascarpone
I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Servírujte ho proto v menších dávkách.
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 140 g čokolády, hořké nebo mléčné
- 140 ml smetany ke šlehání
- 5 lžic likéru Baileys nebo podobného smetanového likéru
- 250 g mascarpone
- čokoládové hobliny
Na ozdobu
Příprava jídla
1. Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2. Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
3. Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.
Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa. K dostání je v Tescu za 39 Kč.
2. Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
3. Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.
Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa. K dostání je v Tescu za 39 Kč.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
marie petranova (neověřeno)
17. Březen 2007 14:30
*** (neověřeno)
17. Březen 2007 14:36
Móňa (neověřeno)
30. Červen 2007 20:09
markya (neověřeno)
28. Srpen 2007 11:54
denisa (neověřeno)
16. Leden 2008 20:36
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 21:00
Kateřina (neověřeno)
23. Březen 2008 13:55
Zuzana Švecová
9. Leden 2010 23:35
Lucie Smetanová
26. Únor 2015 11:41
Jana Kopřivová
13. Říjen 2015 16:23
Štěpánka Moravcová
25. Květen 2018 15:42