Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový krém s mascarpone

I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Servírujte ho proto v menších dávkách.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Italská

Ingredience

    • 140 g čokolády, hořké nebo mléčné
    • 140 ml smetany ke šlehání
    • 5 lžic likéru Baileys nebo podobného smetanového likéru
    • 250 g mascarpone

    Na ozdobu

    • čokoládové hobliny

Příprava jídla

1.  Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.

2.  Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

3.  Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.

Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa. K dostání je v Tescu za 39 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
1lžice kakaa 42žloudků 100gmouky postup:vše promísíme a vykydneme na prkínko.
Obrazek uzivatele
*** příspěvek byl odstraněn redakcí ***
Obrazek uzivatele
absolutně úžasné a když se dá na chvilku do ledničky.... božské
Obrazek uzivatele
co to je mascarpone???
Obrazek uzivatele
jak udelat maskarpone nebo kde jej sehnat?diky denisa
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.4
Obrazek uzivatele
Mascarpone je něco mezi tvarohem a smetanou - jemnější než tvaroh a hustší než smetana. Vyoský obsah tuku. Mívají v Makru i Tescu.
Obrazek uzivatele
Tak tento krém z mascarpone nemá chybu, určite som ho nerobila posledný krát, myslím, že by sa dal použiť aj ako plnka do torty.
Obrazek uzivatele
Vždycky rozpouštím čokoládu ve vodní lázni a teď jsem si to chtěla urychlit.Výsledkem je v mikrovlnce uškvařených 140 g čokolády a puch spáleniny po celé kuchyni. Ufff, nikdy více:-(
Obrazek uzivatele
Ajaj, zkratky vážně nestojí za to. :/
Obrazek uzivatele
Pokud rozpouštíte čokoládu v mikrovlnce, po každých 20 sekundách ji vyndejte a promíchejte. Poté ji vraťte do mikrovlnky. Já jsem jako malá ohřívala čokoládu v mikrovlnce a normálně se mi propálil talíř a smrděla kuchyň i mikrovlnka. Potom jsem se zajímala o správný postup a našla jsem toto. Opravdu to funguje. Vyzkoušela jsem to. :-)

Přidat komentář