Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2051 kcal
Bílkoviny 267 g
Sacharidy 102 g
Tuky 50 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výhodou tohoto malinovo-smetanového dezertu je snadný transport. Mísu s krémem jednoduše překryjete potravinovou fólií a sbalíte do košíku.

Suroviny

maliny 300 g
višňovice 3 PL
či malinový likér
moučkový cukr 4 PL
želatina 2 plátků
smetana ke šlehání 150 ml
maliny hrst
na ozdobu
máta
na ozdobu

1Třetinu malin přelijte likérem, posypte dvěma lžícemi cukru a míchejte, dokud se nerozpustí. Dejte nabobtnat želatinu.

2Vložte zbytek malin do kuchyňského robota, ale nerozmixujte je úplně. Hmotu nalijte na pánvičku, přidejte zbytek cukru a opět opatrně ohřívejte, dokud se nerozpustí.

3Do ještě horkých malin přimíchejte želatinu, ze které jste vymačkali vodu. Po vychladnutí je smíchejte se šlehačkou.

4 Střídavě vrstvěte ovoce s likérem a malinovou pěnu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit