Výhodou tohoto malinovo-smetanového dezertu je snadný transport. Mísu s krémem jednoduše překryjete potravinovou fólií a sbalíte do košíku.
Suroviny
maliny
300
g
višňovice
3
PL
či malinový likér
moučkový cukr
4
PL
želatina
2
plátků
smetana ke šlehání
150
ml
maliny
hrst
na ozdobu
máta
na ozdobu
Postup
1
Třetinu malin přelijte likérem, posypte dvěma lžícemi cukru a míchejte, dokud se nerozpustí. Dejte nabobtnat želatinu.
2
Vložte zbytek malin do kuchyňského robota, ale nerozmixujte je úplně. Hmotu nalijte na pánvičku, přidejte zbytek cukru a opět opatrně ohřívejte, dokud se nerozpustí.
3
Do ještě horkých malin přimíchejte želatinu, ze které jste vymačkali vodu. Po vychladnutí je smíchejte se šlehačkou.
4
Střídavě vrstvěte ovoce s likérem a malinovou pěnu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Malinové pokušení – ty nejlepší malinové dezerty(8 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
Komentáře