Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Blesková pizza s tuňákem

Nakupte si zásobu placek – a máte postaráno o večeři vždycky, když nemáte čas ,doopravdy‘ vařit. Do obkládání pizzy můžete zapojit i děti.
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1 hotová placka na pizzu o průměru
    • cca 23 cm
    • 1 lžíce rajčatového pyré
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
    • hrst vypeckovaných černých oliv
    • několik cherry rajčátek, rozpůlených
    • 1 lžíce olivového oleje na pokapání
    • 1 lžíce kaparů, odkapaných z nálevu
    • 200 g tuňáka ve vlastní šťávě, scezeného a rozděleného na lupínky
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst lístků bazalky na posypání

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Placku potřete rajčatovým pyré, posypte česnekem, olivami, rajčaty a zakapejte půlkou oleje. Vložte do trouby a pečte podle návodu na obalu placky tak, aby se těsto začalo zabarvovat a rajčata pouštět šťávu.

2.  Vyjměte z trouby, posypte tuňákem, kapa­ry, bazalkou a zakápněte zbylým olejem. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Příště to zkuste…
• bohatší
Použijte tuňáka v olivovém oleji a lžíci oleje nakapejte při obkládání na pizzu.

• se sýrem
Před pečením přidejte tak 120 g mozzarelly.

• po vegetariánsku
Rybu nahraďte nakládanými artyčoky nebo nakládanými grilovanými paprikami či lilky.

Kouzelná přísada:
Korpusy na pizzu Bon Giorno od Dr. Oetkera stačí vytáhnout z mrazáku a po libosti obložit. K dostání jsou v Albertu, dva za 30 Kč.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.11

Přidat komentář