Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s těstem na pizzu

Pizza patří k nejoblíbenějším jídlům po celém světě. Tento původem italský pokrm se rozšířil do všech koutů zeměkoule, peče se v pecích a prodává se buď v restauracích nebo pouličních stáncích. V každé zemi si přípravu pizzy v něčem přizpůsobili, základ však zůstává stále stejný – dobré těsto, dobrá omáčka jako základ a obloha. 

...

 

  • To nejlepší těsto na pizzu by mělo být tenké, křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Zážitek z pizzy ovlivňuje jeho propracovanost a vyzrálost – těsto na pizzu by mělo kynout aspon 24 hodin. 

Jak udělat těsto na pizzu? 

Základními surovinami těsta na pizzu jsou mouka s vysokým obsahem lepku (často se používá pšeničná dvounulka), voda, droždí, sůl a často i trocha oleje. Někdy se může přidávat i cukr, což pomáhá kvasnicím při kynutí. Experimentovat můžete i s alternativním těstem. Vyzkoušet můžete variantu bez droždí, s přidáním jogurtu nebo tvarohu, či římskou pinsu.

Mohlo by se vám líbit: 


Celý popis