Recepty s těstem na pizzu
Pizza patří k nejoblíbenějším jídlům po celém světě. Tento původem italský pokrm se rozšířil do všech koutů zeměkoule, peče se v pecích a prodává se buď v restauracích nebo pouličních stáncích. V každé zemi si přípravu pizzy v něčem přizpůsobili, základ však zůstává stále stejný – dobré těsto, dobrá omáčka jako základ a obloha.
...
- To nejlepší těsto na pizzu by mělo být tenké, křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Zážitek z pizzy ovlivňuje jeho propracovanost a vyzrálost – těsto na pizzu by mělo kynout aspon 24 hodin.
Jak udělat těsto na pizzu?
Základními surovinami těsta na pizzu jsou mouka s vysokým obsahem lepku (často se používá pšeničná dvounulka), voda, droždí, sůl a často i trocha oleje. Někdy se může přidávat i cukr, což pomáhá kvasnicím při kynutí. Experimentovat můžete i s alternativním těstem. Vyzkoušet můžete variantu bez droždí, s přidáním jogurtu nebo tvarohu, či římskou pinsu.
Mohlo by se vám líbit:
- Základní těsto na pizzu
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů
- Nadýcháné okraje a tenoučký střed aneb Pravá neapolská pizza je jen jedna. Jak ji připravit doma?
- Dejte si pinsu, starověkou předchůdkyni pizzy, kterou Italové znovu vzkřísili
- Historie pizzy Havaj: Vymyslel ji Sam Panopoulos se svými bratry, tehdy se stala okamžitým hitem
- Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
- Jak vznikla královna pizzy margherita a kdy přišla do Čech
- Zlom v dějinách gastronomie? V Pompejích se našla freska pizzy, ananas na ní prý není
Celý popis