Do 30 minut
Snadné
Tuňák v konzervě patří mezi nejoblíbenější položky v domácí spíži. Jde o všestranně použitelnou surovinu, která se hodí do salátů, pomazánek, těstovin nebo slaného pečení. Spolu s tuňákem dodáte jídlu nejen skvělou chuť, ale i potřebné živočišné bílkoviny a zdravé tuky.
S konzervou tuňáka a pár dalšími přísadami z lednice či spíže může i začátečník vykouzlit luxusní večeři. Kromě snadné přípravy a lahodné chuti patří tuňák v konzervě také k snadno (a rychle) dostupným zdrojům živočišných bílkovin. Navíc je relativně levný a skladný, můžete ho mít vždy po ruce jídlo na velký i malý hlad.
Jak obsah plechovky proměnit na poslední chvíli v plnohodnoté jídlo?
Chcete-li těstovinové večeři dodat pořádnou porci bílkovin, přidejte plechovku tuňáka. Ve směsi s majonézou připravíte oblíbený studený salát, který oceníte především v horkých letních dnech, kdy není chuť na větší vaření.
Sendviče miluje každý. Obměňte klasický pan bagnat a ančovičky nahraďte tuňákem z konzervy.
S plechovkou tuňáka v olivovém oleji a zeleninou svedete hodně muziky. Své by o tom mohli vyprávět v Provence na jihu Francie, kde plechovku tuňáka najdete snad v každé spíži.
Tato kombinace slibujeme vašemu jídelníčku hned dvojnásobnou porci bílkovin.
Plechovka tuňáka smíchaná s krémovým sýrem vytvoří pomazánku, kterou můžete mazat na pečivo, podávat s kousky zeleniny nebo jí plnit tortillové wrapy.
Místo jedné konzervy otevřete dvě, nebudete litovat: Tuňák a luštěniny tvoří silný tandem plný bílkovin, který zasytí.
Zdroj: Apetit, Gui Gedda, Marie-Pierre Moineová – Provence. Škola provensálské kuchyně, Jamier Oliver – 5 ingrediencí, Epicurious.com