Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lepenice

Říká se jí také žvanda a je skvělou přílohou k masu. Hodí se k pečenému vepřovému i zabijačkovým specialitám.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření brambor cca 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 600 g brambor
    • sůl
    • 250 g kysaného zelí, propláchnutého
    • špetka cukru
    • 1 cibule, najemno krájená a osmahnutá na másle

Příprava jídla

1.  Brambory nakrájejte na kostky a uvařte doměkka ve slané vodě. Zelí krátce povařte v osolené vodě, propláchněte a přisypte ke slitým bramborám. Zpracujte šťouchadlem a na závěr do lepenice zamíchejte osmahnutou cibulku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kulajda

Vepřová pečínka v mléce

Františkánský švestkový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
tak už konečně vím, co je to lepenice.... u nás se dělá taky, akorát jí říkáme kočičák :)
Obrazek uzivatele
...a taky zvaný holeček. Malý dodatek: Lepenici při šťouchání mastíme sádlem se škvarky.
Obrazek uzivatele
Lepenice je jídlo mého dětství a mládí /52/. Nejen v módě, ale i v jídle se vracíme. A to je dobře. Instantního je dost...
Obrazek uzivatele
tuto báječnou baštu znám už od dětství a ke štěstí mi stačí i samotná... :-)))
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.54
Obrazek uzivatele
tak to prrr, kočičak jsou rozkrájený bramborový knedlíky zamíchyný se zelím a zbytky masa (ohřáté zbytky vepřa-knedla zela)

Přidat komentář