Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Suvlaki na dobromysli

Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých tržištích nebo u pouličních stánků. Říká se jim ‚kaimaki‘, což znamená taky ‚lichotka‘. Vašemu žaludku zalichotí bezpečně, zvlášť když je ovoní typicky řecké oregano…
Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15-20 minut
P
Řecká

Ingredience

    • 600 g vykostěného kuřecího masa ze stehýnek, bez kůže
    • 5 lžic olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl, pepř a hrst čerstvého oregana (dobromysli)
    • chlebové placky k podávání

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Pokud máte špejle, namočte je krátce do vody a nechte okapat – díky tomuto opatření se nespálí. Maso nakrájejte na co nejdrobnější, pokud možno stejnoměrné kousky nebo proužky.

2.  V misce promíchejte olivový olej s citronovou šťávou, oreganem (nasekejte ho; pár lístků si nechte na ozdobu), solí a pepřem. Ve směsi důkladně obalte maso. Mezitím nasucho rozehřejte silnostěnnou nebo grilovací pánev. Kousky masa napíchejte těsně vedle sebe na špejle či grilovací jehly; pokud je nakrájené na proužky, nejdřív je co nejpevněji stočte.

3.  Špízky opečte na pánvi a pak je dejte na plech nebo do pekáčku vyloženého alobalem. Vložte do trouby a pečte ještě patnáct až dvacet minut; občas je obraťte a potřete marinádou. (Pokud je ovšem budete grilovat na venkovním grilu, vynechte první opečení.) Ozdobte zbytkem oregana.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.40
Obrazek uzivatele
jednoznačně marinovat přes noc! genialni lahoda :-)

Přidat komentář