Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1416 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 128 g
Tuky 49 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na prázdniny v Řecku vás vzít nemůžeme, ale vyčarovat tamní atmosféru zvládneme vcukuletu... Stačí jenom správný recept.

Suroviny

bez kosti, na kousky o velikosti sousta
fenyklová semínka ½ ČL
drcené
z půlky citronu
chilli sušené ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na chlebové placky
+ na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kopr ½ svazek
nasekané lístky
na potření
Na tzatziki
kopr hrst
čerstvý, nasekaný
okurka ½ ks
na kostičky
česnek 1 stroužek
drcený

Postup

1

Maso promíchejte s fenyklem, citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Nechte 1 hodinu marinovat.

2

Na chlebové placky dejte do mísy jogurt a vmíchejte do něj mouku, kypřicí prášek, kopr a 1/2 lžičky soli. Rychle prohněťte do těsta, pak nechte 30 minut stát v zakryté míse.

3

V misce promíchejte přísady na tzatziki, osolte, opepřete a uložte do chladničky.

4

Těsto rozdělte na čtvrtiny a na mírně pomoučněné ploše rozválejte na kruhy o průměru 18 cm. Rozehřejte těžkou nepřilnavou pánev na středním až silném ohni. Pak chlebové placky po jedné potřete olejem a opékejte na pánvi z každé strany 2–3 minuty, aby se nafoukly a zezlátly. Uchovávejte teplé, zabalené v alobalu a poté v utěrce, než opečete i ostatní.

5

Troubu předehřejte na 240°C. Maso napíchněte na 4 grilovací jehly a položte je přes mělký pekáček vyložený alobalem tak, aby se maso nedotýkalo dna ani stěn nádoby. Pečte 15 minut. Nechte 5 minut odpočívat pod alobalem a pak podávejte s chlebovými plackami a tzatziki.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín