0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1416 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 128 g
Tuky 49 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na prázdniny v Řecku vás vzít nemůžeme, ale vyčarovat tamní atmosféru zvládneme vcukuletu... Stačí jenom správný recept.

Suroviny

jehněčí krk 300 g
bez kosti, na kousky o velikosti sousta
fenyklová semínka ½ ČL
drcené
citronová šťáva
z půlky citronu
chilli sušené ¼ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na chlebové placky
mouka pšeničná hladká 170 g
+ na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kopr ½ svazek
nasekané lístky
na potření
Na tzatziki
kopr hrst
čerstvý, nasekaný
okurka ½ ks
na kostičky
česnek 1 stroužek
drcený

1 Maso promíchejte s fenyklem, citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Nechte 1 hodinu marinovat.

2 Na chlebové placky dejte do mísy jogurt a vmíchejte do něj mouku, kypřicí prášek, kopr a 1/2 lžičky soli. Rychle prohněťte do těsta, pak nechte 30 minut stát v zakryté míse.

3 V misce promíchejte přísady na tzatziki, osolte, opepřete a uložte do chladničky.

4 Těsto rozdělte na čtvrtiny a na mírně pomoučněné ploše rozválejte na kruhy o průměru 18 cm. Rozehřejte těžkou nepřilnavou pánev na středním až silném ohni. Pak chlebové placky po jedné potřete olejem a opékejte na pánvi z každé strany 2–3 minuty, aby se nafoukly a zezlátly. Uchovávejte teplé, zabalené v alobalu a poté v utěrce, než opečete i ostatní.

5 Troubu předehřejte na 240°C. Maso napíchněte na 4 grilovací jehly a položte je přes mělký pekáček vyložený alobalem tak, aby se maso nedotýkalo dna ani stěn nádoby. Pečte 15 minut. Nechte 5 minut odpočívat pod alobalem a pak podávejte s chlebovými plackami a tzatziki.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč