Na prázdniny v Řecku vás vzít nemůžeme, ale vyčarovat tamní atmosféru zvládneme vcukuletu... Stačí jenom správný recept.
Suroviny
Postup
Maso promíchejte s fenyklem, citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Nechte 1 hodinu marinovat.
Na chlebové placky dejte do mísy jogurt a vmíchejte do něj mouku, kypřicí prášek, kopr a 1/2 lžičky soli. Rychle prohněťte do těsta, pak nechte 30 minut stát v zakryté míse.
V misce promíchejte přísady na tzatziki, osolte, opepřete a uložte do chladničky.
Těsto rozdělte na čtvrtiny a na mírně pomoučněné ploše rozválejte na kruhy o průměru 18 cm. Rozehřejte těžkou nepřilnavou pánev na středním až silném ohni. Pak chlebové placky po jedné potřete olejem a opékejte na pánvi z každé strany 2–3 minuty, aby se nafoukly a zezlátly. Uchovávejte teplé, zabalené v alobalu a poté v utěrce, než opečete i ostatní.
Troubu předehřejte na 240°C. Maso napíchněte na 4 grilovací jehly a položte je přes mělký pekáček vyložený alobalem tak, aby se maso nedotýkalo dna ani stěn nádoby. Pečte 15 minut. Nechte 5 minut odpočívat pod alobalem a pak podávejte s chlebovými plackami a tzatziki.