Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Egyptský chléb

Pusťte děti do kuchyně! Osmiletý Matthew Shenar nám dal chutný recept, který zvládne i váš syn či dcera.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na 2 bochníky
Doba přípravy: Do 10 minut
Noc na odpočívání těsta
PT1H
Pečení 1:00
Chléb a pečivo Africká

Ingredience

    • 480 g celozrnné mouky
    • 1 lžička soli
    • 500–600 ml vody (podle typu mouky)

Příprava jídla

1 Ve větší misce smíchejte mouku, vodu a sůl. Dobře promíchejte – vařečkou anebo rukama. Těsto rozdělte na polovinu a vytvarujte z něj dva bochníčky. Položte je na plech a nechte přes noc odpočívat.

Zapněte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Než se zahřeje, vytvořte v bochnících nožem několik zářezů; my jsme udělali tři čárky, ale fantazii se meze nekladou. Chleba vložte do trouby a hodinu pečte. Pak ho vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

Namažte si 
Na egyptském chlebu skvěle chutná pomazánka z čerstvého sýra. Kelímek ricotty smíchejte s hrstí lístků čerstvé řeřichy a podle chuti osolte. Chléb si můžete namazat i pomerančovým džemem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nemělo by to být v jiných jednotkách. Když dám do půl kila mouky jeden a půl litru vody, tak žádné bochníky neudělám, rovnou to vyleju.
Obrazek uzivatele
Ona celozrnná mouka OPRAVDU HODNĚ saje, takže bych se toho nebála. Ale k domněnce o "dítěti sponzora" se s chutí připojuju!
Obrazek uzivatele
No já se taky nebojím, udělal jsem to z půl kila celozrnné mouky a 4 dcl vody. Zas tak tvrdý jako šutr to nebylo, není to s kváskem, tak to nevzejde, ale dalo se to jíst. Každopádně 1,5 l vody je blbost.
Obrazek uzivatele
no já jsem tam bláhově nalila těch 1.5 litru a byla to obarvená voda...
Obrazek uzivatele
Vodu stačí přidávat postupně a nakonec tam nemusíte nalít celýho 1,5 litru.Uvidíte jak se to vyvrbí....
Obrazek uzivatele
byl to tuhý kus kamene,ani to nešlo nalámat:)
Obrazek uzivatele
Řekl bych, že ze strany časopisu se jedná o těžký úlet, a to nekomentuje rozpis surovin!!!!! Takový časopis by měl dávat větší pozor!
Obrazek uzivatele
Prý pusťte děti do kuchyně, vždyť to taky tak vypadá, chichi. Musela to být ratolest nějakýho sponzora, nebo co :-)))
Obrazek uzivatele
No chtěla bych vidět chleba co byste udělala vy!
Obrazek uzivatele
sdílím stejný názor,jako máte vy!
Obrazek uzivatele
když tento recept vyšel v apetitu, tak redaktorky na nezdařené pokusy nás čtenářů reagovaly. prý se jim to podařilo udělat z toho množství mouky i vody a že různé mouky mají různou savost.
Obrazek uzivatele
myslím,že jestli je opravdu recept od toho chlapce,tak se s tou tekutinou spletl Někdo úplně jiný!
Obrazek uzivatele
Já jsem navzdory špatných komentářů Egyptský chléb vyzkoušela.A povedl se naprosto úžasně , takže vůbec nevím kde tito lidé vzali tak špatné zkušenosti s tímto jednoduchým a výtečným chlebem...
Obrazek uzivatele
tak to bych chtěla zjistit,jakou mouku jste použila,dala jsem totiž tu celozrnnou,jak má být,a byla to obarvená VODA,NEVĚŘÍM TOMU!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.21
Obrazek uzivatele
No... Já jsem teno chleba zkoušela péct dneska ráno a večer už nezbyl ani kousíček ;)) Byl opravdu výborný... A vody stačilo tak 500 ml maximálně...
Obrazek uzivatele
No tak jsem to včera zkoušela...:/ poprvy sem tam dala 5 dcl a zdalo se mi to super pak sem si vsimla ze tam je ale 1,5l tak sem tam jeste dolila tu vodu ... a ted? je z toho s.racka ... takze ... priste zkusim ale s 5dcl vody ... uz nikdy neverim receptum malych deti ...ahoj
Obrazek uzivatele
chleba jsem s nadšením vyzkoušela,když vyšel tento recept,musela jsem přidat asi 1kg celozrnné mouky,moje dcera ho chtěla upéci,protože drží dietu(nebudu komentovat)A zapoměla jsem na tu vodu a dopadlo to úplně stejně,jinak je chléb opravdu skvělý,až ten poměr vody,na recept stačí 5dcl
Obrazek uzivatele
Hezký den všem domácím pekařům a pekařkám, množství vody v receptu jsme upravili na 500–600 ml. Každá mouka vsakuje jinak. Za chybu v receptu se omlouváme.

Přidat komentář