0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

3.9 / 5. Počet hodnocení: 50
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2179 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 353 g
Tuky 35 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětsky jemný chlebíček namažte třeba pomazánkovým máslem smíchaným s pažitkou a česnekem.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
mouka celozrnná 150 g
sůl 1 ČL
jedlá soda 2 ČL
mrkev 150 g
nastrouhaná (viz Něco navíc)
vlašské ořechy 1 hrst
opražené
jogurt bílý 300 ml
polotučný
mléko 125 ml
polotučné

1 Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte mrkev, ořechy a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.

2 Vyklopte těsto na pomoučněnou plochu a zformujte z něj kouli. Dejte ji na plech vyložený papírem na pečení, obrácenou stranou dlouhého nože do chleba vytlačte prohlubně a pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě.

NĚCO NAVÍC

Při strouhání mrkve do těsta si rozmyslete, jaký chléb chcete. S nahrubo nastrouhanou mrkví bude na řezu pěkně kropenatý, s mrkví nastrouhanou najemno bude zas krásně jemný a šťavnatý.

 

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit