
Smažené tvarůžky
Zůstáváme na domácím hřišti! Nad olomouckými tvarůžky hrdě vlaje naše vlajka a touhu po vítězství nabudí stejně jako čichové a chuťové buňky.
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 8-10 tvarůžků
Ingredience
- 8 kulatých tvarůžků
- trocha hladké mouky
- 1–2 vejce
- strouhanka, nejlépe z nastrouhané střídky z pečiva starého dva dny
- olej na hluboké smažení
Příprava jídla
1. Vejce rozšlehejte vidličkou v misce. Olej nalijte do menšího hlubšího kastrůlku a dejte jej rozehřát na střední plamen. Tuku by mělo být tolik, aby tvarůžky při smažení plavaly.
2. Tvarůžky nejprve ‚otlačte‘ v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.
3. Postupně smažte v rozehřátém oleji. Měly by zlátnout poměrně rychle, ale olej by neměl být tak rozpálený, aby se strouhanka připalovala.
2. Tvarůžky nejprve ‚otlačte‘ v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.
3. Postupně smažte v rozehřátém oleji. Měly by zlátnout poměrně rychle, ale olej by neměl být tak rozpálený, aby se strouhanka připalovala.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Madda (neověřeno)
21. Březen 2007 08:58
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 09:26