Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené tvarůžky

Zůstáváme na domácím hřišti! Nad olomouckými tvarůžky hrdě vlaje naše vlajka a touhu po vítězství nabudí stejně jako čichové a chuťové buňky.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 8-10 tvarůžků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Smažení 0:10
Česká

Ingredience

    • 8 kulatých tvarůžků
    • trocha hladké mouky
    • 1–2 vejce
    • strouhanka, nejlépe z nastrouhané střídky z pečiva starého dva dny
    • olej na hluboké smažení

Příprava jídla

1.  Vejce rozšlehejte vidličkou v misce. Olej nalijte do menšího hlubšího kastrůlku a dejte jej rozehřát na střední plamen. Tuku by mělo být tolik, aby tvarůžky při smažení plavaly.

2.  Tvarůžky nejprve ‚otlačte‘ v mouce, pak je protáhněte vajíčkem a pečlivě obalte ve strouhance, klidně i dvakrát.

3.  Postupně smažte v rozehřátém oleji. Měly by zlátnout poměrně rychle, ale olej by neměl být tak rozpálený, aby se strouhanka připalovala.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžková jablíčka

Bifteky jednohubky

Černý samet

Pikantní žebírka

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Taky dělávám. Doporučuji ještě přiložit z každé strany tvarůžku kolečko poličanu a poté teprve obalit a smažit. Je to vynikající!!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.63

Přidat komentář