Tvarůžková jablíčka

Tvarůžková jablíčka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 57 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nejlepší předkrm z olomouckého Svatováclavského pivovaru vás okouzlí stejně jako nás.

Suroviny

jablka 4 ks
tvarůžky 150 g
pokrájené
8 plátků
uzená krkovice lze nahradit moravským uzeným
máslo
na vymazání
1 Jablka rozkrojte na poloviny, vykrojte jádřince a ještě trochu vydlabejte.

2 Vzniklou prohlubeň vyplňte většinou tvarůžků a celé přikryjte plátkem krkovice a zbylými kousky tvarůžků.

3 Troubu předehřejte na 200 °C. Jablka naskládejte do pekáče bohatě vytřeného máslem a zapečte dozlatova. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC

Jablka vydlabejte tak, aby dužnina zůstala silná zhruba 1–2 centimetry. Po upečení by mělo být jablko ještě pevné, ale ne syrové. Jiným řešením je jablka rozříznout na třetiny – velké plátky, prostřední s jádřincem použít na něco jiného, lehce vydlabat jen oba boční a dále postupovat podle receptu.

VYPLATÍ SE VĚDĚT

  • V roce 2010 tvarůžky získaly od Evropské unie známku Chráněné zeměpisné označení. Zaručuje, že tradiční výrobek se vyrábí tradičním postupem v místě původu a v prověřené kvalitě.
  • Vyzkoušejte speciality z Tvarůžkové cukrárny v Lošticích (www.tvaruzkovacukrarna.cz) a zkuste např. tvarůžkové kremrole.

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit