0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarůžková jablíčka

Tvarůžková jablíčka

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 422 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 57 g
Tuky 0 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nejlepší předkrm z olomouckého Svatováclavského pivovaru vás okouzlí stejně jako nás.

Suroviny

jablko 4 ks
tvarůžky 150 g
pokrájené
8 plátků
uzená krkovice lze nahradit moravským uzeným
máslo
na vymazání
1 Jablka rozkrojte na poloviny, vykrojte jádřince a ještě trochu vydlabejte.

2 Vzniklou prohlubeň vyplňte většinou tvarůžků a celé přikryjte plátkem krkovice a zbylými kousky tvarůžků.

3 Troubu předehřejte na 200 °C. Jablka naskládejte do pekáče bohatě vytřeného máslem a zapečte dozlatova. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC

Jablka vydlabejte tak, aby dužnina zůstala silná zhruba 1–2 centimetry. Po upečení by mělo být jablko ještě pevné, ale ne syrové. Jiným řešením je jablka rozříznout na třetiny – velké plátky, prostřední s jádřincem použít na něco jiného, lehce vydlabat jen oba boční a dále postupovat podle receptu.

VYPLATÍ SE VĚDĚT

  • V roce 2010 tvarůžky získaly od Evropské unie známku Chráněné zeměpisné označení. Zaručuje, že tradiční výrobek se vyrábí tradičním postupem v místě původu a v prověřené kvalitě.
  • Vyzkoušejte speciality z Tvarůžkové cukrárny v Lošticích (www.tvaruzkovacukrarna.cz) a zkuste např. tvarůžkové kremrole.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit