Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové tyčinky

Tyčinky můžete připravit i pár dní předem a schovat je do vzduchotěsné nádoby
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 10-15 minut
P

Ingredience

    • 1 balíček rozváleného listového těsta (prodává se běžně v supermarketech)
    • 1 vejce, lehce našlehané
    • 50 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra
    • 50 g jemně nastrouhaného parmazánu

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 220 ˚C, horkovzdušnou na 200. Těsto potřete vejcem a posypejte sýry. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho vyválejte asi na sílu desetikoruny.

2.  Z těsta vykrájejte proužky široké tak centimetr. Každý šestkrát až osmkrát zakruťte a položte na plech s pečicím papírem. Dejte pozor, aby se tyčinky nedotýkaly, protože se při pečení trochu nafouknou. Pečte, dokud nebudou dozlatova vypečené a křupavé; stačí deset až patnáct minut. Před podáváním je nechte vychladnout.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.27
Obrazek uzivatele
Pokud přidáte nějaký výrazný sýr např. Čedar nebo kozí, získají tyčinky lepší chuť než s eidamem.
Obrazek uzivatele
Tak tyhle tyčinky u nás zmizí cobydup. Před pečením je ještě posypu oregánem, získají krásnou vůni.

Přidat komentář