Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové šišky

Jen výjimečně dělám z bramborového těsta šišky. Mají ale řadu výhod: mnohem snáz se na talíři krájejí, rychle se uvaří a vypadají velmi dobře. Zkuste je!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 20 minut
PT7M
Vaření 0:07
Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor
    • sůl
    • 300 g hrubé mouky
    • 50 g hrubší krupice
    • 2 vejce, nebo 1 vejce a 2 žloutky

Příprava jídla

1.  Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě hodně doměkka. Slijte je a přímo v hrnci, ve kterém se vařily, je hned promíchejte s moukou a krupicí. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte chvíli stát – pára prostoupí moukou a šišky budou krásně držet pohromadě.

2.  Do hrnce s bramborami přidejte vejce, osolte a šťouchadlem zpracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic tvarujte šišky, házejte je do vroucí osolené vody a 5–7 minut vařte. Šiškami ve vodě občas zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu hrnce.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestky ve slanině plněné mandlí

Zahuštěné červené zelí

Kachna s brusinkovou nádivkou

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.64
Obrazek uzivatele
šišky jsou jednoduché,rychléa hlavně výborné.já je uvařila dětem s opraženou strouhankou, cukrem a přelité máslem. vzpomínka na dětství.

Přidat komentář