Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové šišky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2420 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 453 g
Tuky 26 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvojit si recept na bramborové šišky se rozhodně vyplatí. V kuchyni mají skutečně všestranné využití a to jak na sladko, tak také na slano. Perfektně se hodí jako bramborová příloha k masu, která má řadu výhod: mnohem snáz se na talíři krájejí, rychle se uvaří a vypadají velmi dobře. Pro lepší chuť je můžete ještě zlehka osmažit na tuku. Zkuste je!

Související recepty

Suroviny

sůl
mouka pšeničná hrubá 300 g
hrubší
vejce 2 ks
nebo 1 vejce a 2 žloutky

Postup

1

Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě hodně doměkka. Slijte je a přímo v hrnci, ve kterém se vařily, je hned promíchejte s moukou a krupicí. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte chvíli stát – pára prostoupí moukou a šišky budou krásně držet pohromadě.

2

Do hrnce s bramborami přidejte vejce, osolte a šťouchadlem zpracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic tvarujte šišky, házejte je do vroucí osolené vody a 5–7 minut vařte. Šiškami ve vodě občas zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu hrnce. Hotové bramborové šišky vylovte z vody a podávejte jako přílohu k masu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

15.04.2008 13:35
šišky jsou jednoduché,rychléa hlavně výborné.já je uvařila dětem s opraženou strouhankou, cukrem a přelité máslem. vzpomínka na dětství.
13.09.2007 19:02
Recept se nachází v č.12/06, str.64

Apetit magazín