Jen výjimečně dělám z bramborového těsta šišky. Mají ale řadu výhod: mnohem snáz se na talíři krájejí, rychle se uvaří a vypadají velmi dobře. Zkuste je!
Suroviny
brambory
1
kg
sůl
mouka pšeničná hrubá
300
g
krupice
50
g
hrubší
vejce
2
ks
nebo 1 ks a 2 ks žloutky
1 Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě hodně doměkka. Slijte je a přímo v hrnci, ve kterém se vařily, je hned promíchejte s moukou a krupicí. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte chvíli stát – pára prostoupí moukou a šišky budou krásně držet pohromadě.
2 Do hrnce s bramborami přidejte vejce, osolte a šťouchadlem zpracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic tvarujte šišky, házejte je do vroucí osolené vody a 5–7 minut vařte. Šiškami ve vodě občas zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu hrnce.
Komentáře
Anonym
13.09.2007 19:02
Apetit 12/06
Anonym
15.04.2008 13:35
šišky