Osvojit si recept na bramborové šišky se rozhodně vyplatí. V kuchyni mají skutečně všestranné využití a to jak na sladko, tak také na slano. Perfektně se hodí jako bramborová příloha k masu, která má řadu výhod: mnohem snáz se na talíři krájejí, rychle se uvaří a vypadají velmi dobře. Pro lepší chuť je můžete ještě zlehka osmažit na tuku. Zkuste je!
Postup
Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě hodně doměkka. Slijte je a přímo v hrnci, ve kterém se vařily, je hned promíchejte s moukou a krupicí. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte chvíli stát – pára prostoupí moukou a šišky budou krásně držet pohromadě.
Do hrnce s bramborami přidejte vejce, osolte a šťouchadlem zpracujte hladké těsto. Pomocí dvou lžic tvarujte šišky, házejte je do vroucí osolené vody a 5–7 minut vařte. Šiškami ve vodě občas zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu hrnce. Hotové bramborové šišky vylovte z vody a podávejte jako přílohu k masu.
Komentáře