Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houskové knedlíky z mikrovlnky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 56
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2379 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 340 g
Tuky 53 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Pak jedině houskové knedlíky z mikrovlnky! Zvládnou je i naprostí začátečníci a na recept vám stačí jen vajíčka, starší pečivo, sůl a kypřící prášek. Zkuste je a uvěříte. Z hrníčkových knedlíků od Gabriely Jedličkové z Prahy je nadšený celý Apetit.

Náš tip: Připravte si třeba i vídeňské knedlíky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
housky 3 ks
nebo rohlíky
1,5 hrnku (o objemu 250 ml)
mléko 400 ml
1,5 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
na vymaštění hrnečků
strouhanka
na vysypání hrnečků
sůl

Postup

1

Nejprve ušlehejte bílky na sníh. Čtyři čtvrtlitrové hrnečky pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Rohlíky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.

2

Osolte rohlíky, přidejte žloutky, mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Na závěr jemně vmíchejte ušlehané bílky. Těsto vlijte do hrnečků tak, aby sahalo přibližně do dvou třetin – knedlíky vyběhnou.

3

Vložte do mikrovlnné trouby a vařte při výkonu 700 W osm až devět minut. Během vaření můžete vpichem špejle vyzkoušet, jestli jsou knedlíky už hotové. Potom je vyjměte z mikrovlnky, vyklepněte z hrnečků a rozkrájejte pomocí nitě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

22.04.2009 13:20
Mám další vychytávku - nalejte těsto do silikonové bábovkové formy. Dobu pečení přizpůsobte výkonu vaší mikrovlnky. Plátky knedlíkové "bábovky" polité svíčkovou vypadají opravdu dobře. Jinak do silikonové formy na bábovku můžete nalít jakékoliv těsto a zhruba za deset minut jej v mikrovlnce upéct - viz Apetit květen 2009, str. 13
19.09.2009 09:42
A ke tvaru lze přidat i barevnost. Stačí do těsta přidat jemně nastrouhanou mrkev a zas to vypadá o trochu lépe.
13.03.2009 20:38
Knedlíky podle tohoto receptu už dělám dlouho a teprve od té doby doma jíme knedlíky! Jiné jsem neuměla a ani se mi je nechtělo učit - bylo to moc patlání. Teď je miluji, jím je i samotné... Doporučuji, pokud máte možnost, použít půlku mouky kukuřičné - jsou potom krásně nažloutlé a já osobně do nich vždy nasekám 2 až 3 lžíce bylinek, ideálně petrželky. Mají pak prostě neodolatelnou barvu.
20.03.2008 16:00
Rychlé, jednoduché a přitom výborné, fakt vynikající nápad, vřele doporučuju... a když se dá místo půl mléka smetana, je to ještě šmakovější, respect!!!
20.02.2008 09:14
Dříve jsem knedlíky kupovala, jíme je minimálně, ale kam se hrabou na tyhle z mikrovlnky! Byly jemné, trochu hutnější, ke guláši úplně dokonalé. Těsto mi vyšlo na pět hrnečků, musela jsem tedy mikrovlnit trochu déle, asi deset minut.
20.02.2008 08:49
No a když už vařím knedlíky v hrnku, vyložím ho pečícím papírem. Jdou perfektně vyklopit. V mikrovnce jsem zkoušela vařit jednou jeden velký knedlík v silikonové formě. Nic moc, praskl, byl oschlý. Možná v těch hrnečcích by to mohlo být lepší. No, možná někdy.....
10.10.2007 08:22
Recept se nachází v č. 3/06, str. 15
03.10.2007 12:42
Musím se přiznat, že než jsem si v tištěném Apetitu přečetla tento recept, knedlík jsem dělala jedině z prášku a nebo...mnohem častěji...jsem kupovala jeho "napodobeninu" v obchodě. Když jsem mikrovlnkové knedlíku udělala poprvé, dcera s manželem je snědli jen tak samotné :-) No a tak když teď hlásím, že bude něco s knedlíkem, oba hned zjišťují jestli to bude ten dobrý - jak říkají bábovkový - knedlíček.....
10.10.2007 08:44
Knedlíky v MVT dělám,když nestíhám udělat kynutý...ale nedělám je se sněhem,stačí rozkrájet 3housky,zalít šálkem horkého mléka,jedno vejce,trochu soli,prášek do pečiva 1/2balíčku, trochu krupice nebo hrubé mouky a nechám tak 5minut odstát... je to takové blátivé,dám do hrnků vypláchnutých studenou vodou a na plný výkon do MVT tak na 2minutky...jsou vynikající a bez šlehání(a doporučuji krájet nití!)
18.07.2008 16:10
Ac jsem tomu moc neverila, tyto knedliky fakt funguji!!! nejsou sice jako od maminky,ale to muze byt dano ruznymi faktory, jako ze v Irsku neexistuji rohliky nebo ze trocha mouky je pro zelenace trochu abstraktni pojem. kazdopadne diky, tohoto receptu se budu drzet :-)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...