0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houskové knedlíky z mikrovlnky

Houskové knedlíky z mikrovlnky

3.9 / 5. Počet hodnocení: 46
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 340 g
Tuky 53 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Zkuste je a uvěříte. Z receptu od Gabriely Jedličkové z Prahy je nadšený celý Apetit.

Suroviny

vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
housky 3 ks
lze nahradit rohlíky
mouka pšeničná polohrubá 250 g
1,5 čtvrtlitrového hrnku
mléko 400 ml
1,5 hrnku
kypřicí prášek do pečiva špetka
máslo
na vymaštění hrnečků
strouhanka
na vysypání hrnečků
sůl

1 Nejprve ušlehejte bílky na sníh. Čtyři čtvrtlitrové hrnečky pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Rohlíky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.

2 Osolte rohlíky, přidejte žloutky, mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Na závěr jemně vmíchejte ušlehané bílky. Těsto vlijte do hrnečků tak, aby sahalo přibližně do dvou třetin – knedlíky vyběhnou.

3 Vložte do mikrovlnné trouby a vařte při výkonu 700 W osm až devět minut. Během vaření můžete vpichem špejle vyzkoušet, jestli jsou knedlíky už hotové. Potom je vyjměte z mikrovlnky, vyklepněte z hrnečků a rozkrájejte pomocí nitě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Musím se přiznat, že než jsem si v tištěném Apetitu přečetla tento recept, knedlík jsem dělala jedině z prášku a nebo...mnohem častěji...jsem kupovala jeho "napodobeninu" v obchodě. Když jsem mikrovlnkové knedlíku udělala poprvé, dcera s manželem je snědli jen tak samotné :-) No a tak když teď hlásím, že bude něco s knedlíkem, oba hned zjišťují jestli to bude ten dobrý - jak říkají bábovkový - knedlíček.....

Anonym

Knedlíky v MVT dělám,když nestíhám udělat kynutý...ale nedělám je se sněhem,stačí rozkrájet 3housky,zalít šálkem horkého mléka,jedno vejce,trochu soli,prášek do pečiva 1/2balíčku, trochu krupice nebo hrubé mouky a nechám tak 5minut odstát... je to takové blátivé,dám do hrnků vypláchnutých studenou vodou a na plný výkon do MVT tak na 2minutky...jsou vynikající a bez šlehání(a doporučuji krájet nití!)

Anonym

Ac jsem tomu moc neverila, tyto knedliky fakt funguji!!! nejsou sice jako od maminky,ale to muze byt dano ruznymi faktory, jako ze v Irsku neexistuji rohliky nebo ze trocha mouky je pro zelenace trochu abstraktni pojem. kazdopadne diky, tohoto receptu se budu drzet :-)

Anonym

Nic moc knedlík,obyčejný houskový je snadnější a také lepší.

Anonym

No a když už vařím knedlíky v hrnku, vyložím ho pečícím papírem. Jdou perfektně vyklopit. V mikrovnce jsem zkoušela vařit jednou jeden velký knedlík v silikonové formě. Nic moc, praskl, byl oschlý. Možná v těch hrnečcích by to mohlo být lepší. No, možná někdy.....

Anonym

Dříve jsem knedlíky kupovala, jíme je minimálně, ale kam se hrabou na tyhle z mikrovlnky! Byly jemné, trochu hutnější, ke guláši úplně dokonalé. Těsto mi vyšlo na pět hrnečků, musela jsem tedy mikrovlnit trochu déle, asi deset minut.

Anonym

Rychlé, jednoduché a přitom výborné, fakt vynikající nápad, vřele doporučuju... a když se dá místo půl mléka smetana, je to ještě šmakovější, respect!!!

Anonym

Knedlíky podle tohoto receptu už dělám dlouho a teprve od té doby doma jíme knedlíky! Jiné jsem neuměla a ani se mi je nechtělo učit - bylo to moc patlání. Teď je miluji, jím je i samotné... Doporučuji, pokud máte možnost, použít půlku mouky kukuřičné - jsou potom krásně nažloutlé a já osobně do nich vždy nasekám 2 až 3 lžíce bylinek, ideálně petrželky. Mají pak prostě neodolatelnou barvu.

Věra Kašíková

Mám další vychytávku - nalejte těsto do silikonové bábovkové formy. Dobu pečení přizpůsobte výkonu vaší mikrovlnky. Plátky knedlíkové "bábovky" polité svíčkovou vypadají opravdu dobře. Jinak do silikonové formy na bábovku můžete nalít jakékoliv těsto a zhruba za deset minut jej v mikrovlnce upéct - viz Apetit květen 2009, str. 13

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit