Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Houskové knedlíky z mikrovlnky

Houskové knedlíky z mikrovlnky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (42)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 340 g
Tuky 53 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Zkuste je a uvěříte. Z receptu od Gabriely Jedličkové z Prahy je nadšený celý Apetit.

Suroviny

vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
housky 3 ks
lze nahradit rohlíky
mouka pšeničná polohrubá 250 g
1,5 čtvrtlitrového hrnku
mléko 400 ml
1,5 hrnku
kypřicí prášek do pečiva špetka
máslo
na vymaštění hrnečků
strouhanka
na vysypání hrnečků
sůl
1. Nejprve ušlehejte bílky na sníh. Čtyři čtvrtlitrové hrnečky pečlivě vymažte máslem a vysypte strouhankou. Rohlíky nakrájejte na kostičky a vložte do mísy.

2. Osolte rohlíky, přidejte žloutky, mléko a prosátou mouku s kypřicím práškem. Na závěr jemně vmíchejte ušlehané bílky. Těsto vlijte do hrnečků tak, aby sahalo přibližně do dvou třetin – knedlíky vyběhnou.

3. Vložte do mikrovlnné trouby a vařte při výkonu 700 W osm až devět minut. Během vaření můžete vpichem špejle vyzkoušet, jestli jsou knedlíky už hotové. Potom je vyjměte z mikrovlnky, vyklepněte z hrnečků a rozkrájejte pomocí nitě.

Komentáře

Anonym

Musím se přiznat, že než jsem si v tištěném Apetitu přečetla tento recept, knedlík jsem dělala jedině z prášku a nebo...mnohem častěji...jsem kupovala jeho "napodobeninu" v obchodě. Když jsem mikrovlnkové knedlíku udělala poprvé, dcera s manželem je snědli jen tak samotné :-) No a tak když teď hlásím, že bude něco s knedlíkem, oba hned zjišťují jestli to bude ten dobrý - jak říkají bábovkový - knedlíček.....

Anonym

Knedlíky v MVT dělám,když nestíhám udělat kynutý...ale nedělám je se sněhem,stačí rozkrájet 3housky,zalít šálkem horkého mléka,jedno vejce,trochu soli,prášek do pečiva 1/2balíčku, trochu krupice nebo hrubé mouky a nechám tak 5minut odstát... je to takové blátivé,dám do hrnků vypláchnutých studenou vodou a na plný výkon do MVT tak na 2minutky...jsou vynikající a bez šlehání(a doporučuji krájet nití!)

Anonym

Ac jsem tomu moc neverila, tyto knedliky fakt funguji!!! nejsou sice jako od maminky,ale to muze byt dano ruznymi faktory, jako ze v Irsku neexistuji rohliky nebo ze trocha mouky je pro zelenace trochu abstraktni pojem. kazdopadne diky, tohoto receptu se budu drzet :-)

Anonym

Nic moc knedlík,obyčejný houskový je snadnější a také lepší.

Anonym

Recept se nachází v č. 3/06, str. 15

Anonym

No a když už vařím knedlíky v hrnku, vyložím ho pečícím papírem. Jdou perfektně vyklopit. V mikrovnce jsem zkoušela vařit jednou jeden velký knedlík v silikonové formě. Nic moc, praskl, byl oschlý. Možná v těch hrnečcích by to mohlo být lepší. No, možná někdy.....

Anonym

Dříve jsem knedlíky kupovala, jíme je minimálně, ale kam se hrabou na tyhle z mikrovlnky! Byly jemné, trochu hutnější, ke guláši úplně dokonalé. Těsto mi vyšlo na pět hrnečků, musela jsem tedy mikrovlnit trochu déle, asi deset minut.

Anonym

Rychlé, jednoduché a přitom výborné, fakt vynikající nápad, vřele doporučuju... a když se dá místo půl mléka smetana, je to ještě šmakovější, respect!!!

Anonym

Knedlíky podle tohoto receptu už dělám dlouho a teprve od té doby doma jíme knedlíky! Jiné jsem neuměla a ani se mi je nechtělo učit - bylo to moc patlání. Teď je miluji, jím je i samotné... Doporučuji, pokud máte možnost, použít půlku mouky kukuřičné - jsou potom krásně nažloutlé a já osobně do nich vždy nasekám 2 až 3 lžíce bylinek, ideálně petrželky. Mají pak prostě neodolatelnou barvu.

Věra Kašíková

Mám další vychytávku - nalejte těsto do silikonové bábovkové formy. Dobu pečení přizpůsobte výkonu vaší mikrovlnky. Plátky knedlíkové "bábovky" polité svíčkovou vypadají opravdu dobře. Jinak do silikonové formy na bábovku můžete nalít jakékoliv těsto a zhruba za deset minut jej v mikrovlnce upéct - viz Apetit květen 2009, str. 13

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit