Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Hrátky s čokoládou...

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Dort

Ingredience

    • 200 g kvalitní tmavé čokolády
    • 200 g másla
    • 250 g krupicového cukru
    • 5 vajec
    • 1 lžíce cukru

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte nad párou nebo v mikrovlnce. Do směsi přisypte cukr a nechte trochu vychladnout. Postupně zatřete vejce. Vlijte do hlubší formy o průměru 20 cm a pečte dvacet dva až dvacet pět minut; koláč se má uprostřed ještě trochu chvět, protože jeho jádro zůstává polotekuté. Vyjměte z trouby, rychle vyklopte a nechte hodinku vychladnout a odpočinout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Koláč Margot

Tiramisu

Čokoládový hrneček

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Čokoládová trikolora (pavé)

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Marokánky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.12/06, str.8
Obrazek uzivatele
Asi až na potřetí se mi podařilo "vychytat" tu správnou dobu, jak dlouho čokoládu péct... při 25 minutách na 190° měla čokoláda sice křupavou krustu, ale vnitřek vždycky vytekl... pomohlo 5 minut navíc. Navíc jsem jednotlivé porce dozdobila teplou směsí malin a borůvek (svařené, zahuštěné škrobem) a kysanou smetanou... vynikající zážitek

Přidat komentář