Horké čokoládové hrnečky

Horké čokoládové hrnečky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 244 g
Tuky 155 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zapomeňte na kalorie, prostě si sedněte a užijte si tenhle horký, lehce dekadentní čokoládový požitek!

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
čokoládové pecičky 130 g
(Čokofloky v Tescu - 80g / 27,50Kč)
máslo 120 g
vejce 2 ks
velká
krupicový cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 60 g
bílá čokoláda 80 g
nalámaná

1 Do trouby předehřáté na 200 °C dejte plech. Čtyři formičky na muffiny vymažte máslem a dejte je stranou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládové čočky s máslem a míchejte metlou, aby se vše spojilo. Dejte stranou a nechte trochu vychladnout.

2 V jiné, větší míse našlehejte vajíčka, cukr a mouku. Pak k nim přidejte čokoládovou směs a důkladně spojte. Nakonec přidejte bílou čokoládu. Směs pak rovnoměrně rozdělte do formiček a postavte na plech. Pečte asi dvacet minut. Hotovo je ve chvíli, kdy se vršek začne lesknout a praskat a čokoláda je pod krustou horká a krásně lepkavá. Každou formičku pak servírujte zvlášť – na talířku se lžičkou.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit