0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horké čokoládové hrnečky

Horké čokoládové hrnečky

3.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 244 g
Tuky 155 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapomeňte na kalorie, prostě si sedněte a užijte si tenhle horký, lehce dekadentní čokoládový požitek!

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
čokoládové pecičky 130 g
(Čokofloky v Tescu - 80g / 27,50Kč)
máslo 120 g
vejce 2 ks
velká
krupicový cukr 160 g
mouka pšeničná hladká 60 g
bílá čokoláda 80 g
nalámaná

1 Do trouby předehřáté na 200 °C dejte plech. Čtyři formičky na muffiny vymažte máslem a dejte je stranou. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládové čočky s máslem a míchejte metlou, aby se vše spojilo. Dejte stranou a nechte trochu vychladnout.

2 V jiné, větší míse našlehejte vajíčka, cukr a mouku. Pak k nim přidejte čokoládovou směs a důkladně spojte. Nakonec přidejte bílou čokoládu. Směs pak rovnoměrně rozdělte do formiček a postavte na plech. Pečte asi dvacet minut. Hotovo je ve chvíli, kdy se vršek začne lesknout a praskat a čokoláda je pod krustou horká a krásně lepkavá. Každou formičku pak servírujte zvlášť – na talířku se lžičkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit