Nebesky nadýchaná čokoládová pěna je učiněnou vstupenkou do ráje. Sází na jemnou texturu a intenzivní čokoládovou chuť. Tento základní recept na čokoládovou pěnu berte jako odrazový můstek – čokoládový dezert můžete dále zdobit a ladit např. přidáním čerstvého ovoce, karamelizovaných ořechů či aromatického koření.
Suroviny
Postup
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do čisté mísy a metlou či ručním šlehačem je vyšlehejte, až se na povrchu objeví měkké špičky. Potom přidejte cukr a vyšlehejte do lesklého sněhu.
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu, měla by být krásně hladká a tekutá. Sejměte z vodní lázně.
K čokoládě přidejte 60 ml šlehačky, žloutky a prošlehejte dohladka. Zbylou šlehačku ušlehejte do polotuha, a spolu s bílky ji stěrkou spojte čokoládovou směsí. Rozdělte do cca 6 mističek či skleniček a uložte na 2–3 hodiny do lednice.
NĚCO NAVÍC
Protože recept počítá se syrovými vejci, vsaďte na vejce z kontrolovaného chovu. Snížíte tak riziko kontaminace salmonelou na minimum.