Božsky čokoládový chlazený dezert vynikne nejen na nedělní tabuli.
Suroviny
Postup
1
Vajíčka rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Ty dejte do mísy a metlou je vyšlehejte, dokud se na povrchu neobjeví měkké vrcholky. Potom přidejte cukr a šlehejte, abyste získali hustou a lesklou směs.
2
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu; měla by být krásně hladká a tekutá. Přidejte 60 ml šlehačky, žloutky a dobře smíchejte. Zbylou šlehačku ušlehejte do polotuha, pak spojte s bílky a čokoládou. V miskách chlaďte 2–3 hodiny.
3
NĚCO NAVÍC: Protože recept počítá se syrovými vejci, opravdu do nich investujte. Pokud se nemůžete úplně spolehnout na dodavatele, sáhněte po biokvalitě.