Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna - základní recept
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 145
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2773 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 113 g
Tuky 227 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebesky nadýchaná čokoládová pěna je učiněnou vstupenkou do ráje. Sází na jemnou texturu a intenzivní čokoládovou chuť. Tento základní recept na čokoládovou pěnu berte jako odrazový můstek – čokoládový dezert můžete dále zdobit a ladit např. přidáním čerstvého ovoce, karamelizovaných ořechů či aromatického koření. 

Suroviny

vejce 4 ks
tmavá čokoláda 200 g
nalámaná

Postup

1

Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do čisté mísy a metlou či ručním šlehačem je vyšlehejte, až se na povrchu objeví měkké špičky. Potom přidejte cukr a vyšlehejte do lesklého sněhu.

2

Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu, měla by být krásně hladká a tekutá. Sejměte z vodní lázně.

3

K čokoládě přidejte 60 ml šlehačky, žloutky a prošlehejte dohladka. Zbylou šlehačku ušlehejte do polotuha, a spolu s bílky ji stěrkou spojte čokoládovou směsí. Rozdělte do cca 6 mističek či skleniček a uložte na 2–3 hodiny do lednice.

NĚCO NAVÍC
Protože recept počítá se syrovými vejci, vsaďte na vejce z kontrolovaného chovu. Snížíte tak riziko kontaminace salmonelou na minimum. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín