Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Překvapivě chutná originální varianta! Opečený steak vkusně doladí vláčné nudle v jemně pálivé polévce i křehké zelí.
Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 15 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 ½ l zeleninového vývaru
    • 6 tenkých plátků oloupaného čerstvého zázvoru
    • 1 velká červená chilli paprička, podélně rozpůlená
    • 1 svazek jarních cibulek, jemně nakrájený
    • 1 hovězí plátek ze svíčkové či roštěné
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 250 g čínského zelí pak čoi, nakrájeného na čtvrtky, nebo natrhaných listů jiného čínského zelí
    • 250 g tenkých dlouhých vaječných nudlí
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Vývar, zázvor, papričku a cibulky uveďte v hrnci do varu. Zatím rozpalte těžkou pánev. U roštěné párkrát naříz­něte bílý okraj. Steak potře­te olejem a opékejte z každé strany asi tři minuty – bude uvnitř krásně růžový. Přesuňte na prkénko, nechte minutu stát a pak nakrájejte proti vláknu na proužky.

2.  Do vývaru přidejte zelí, nudle a znovu přiveďte k varu. Povařte tři minuty, aby nudle zvláčněly. Polévku rozdělte do misek a doplňte proužky masa. Ihned podávejte.

Know-how 
Když hovězí opečete vcelku, máte jistotu, že šťáva zůstane pěkně uvnitř. A navíc si můžete vychutnat maso propečené přesně tak, jak máte rádi!

Kouzelná přísada:
Lahodné zelí pak čoi prodává např. Mini Market (viz adresář) za 35 Kč/kg.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str.13

Přidat komentář