Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (1)
Do 10 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2463 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 409 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Překvapivě chutná originální varianta! Opečený steak vkusně doladí vláčné nudle v jemně pálivé polévce i křehké zelí.

Suroviny

vývar zeleninový 1.5 l
zázvor (čerstvý) 6 plátků
oloupaný, čerstvý, na tenko
chilli paprička 1 ks
velká, červená, podélně rozpůlená
jarní cibulka 1 svazek
jemně nakrájená
svíčková 1 plátek
lze nahradit roštěnou
slunečnicový olej 1 PL
pekingské zelí 250 g
pak choi, nakrájené na čtvrky, lze nahradit natrhanými listy jiného čínského zelí
nudle soba 250 g
tenké, dlouhé
sůl
pepř
1.  Vývar, zázvor, papričku a cibulky uveďte v hrnci do varu. Zatím rozpalte těžkou pánev. U roštěné párkrát naříz­něte bílý okraj. Steak potře­te olejem a opékejte z každé strany asi tři minuty – bude uvnitř krásně růžový. Přesuňte na prkénko, nechte minutu stát a pak nakrájejte proti vláknu na proužky.

2.  Do vývaru přidejte zelí, nudle a znovu přiveďte k varu. Povařte tři minuty, aby nudle zvláčněly. Polévku rozdělte do misek a doplňte proužky masa. Ihned podávejte.

Know-how 
Když hovězí opečete vcelku, máte jistotu, že šťáva zůstane pěkně uvnitř. A navíc si můžete vychutnat maso propečené přesně tak, jak máte rádi!

Kouzelná přísada:
Lahodné zelí pak čoi prodává např. Mini Market (viz adresář) za 35 Kč/kg.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.13

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit