0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2463 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 409 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivě chutná originální varianta! Opečený steak vkusně doladí vláčné nudle v jemně pálivé polévce i křehké zelí.

Suroviny

vývar zeleninový 1,5 l
zázvor (čerstvý) 6 plátků
oloupaný, čerstvý, na tenko
chilli paprička 1 ks
velká, červená, podélně rozpůlená
jarní cibulka 1 svazek
jemně nakrájená
svíčková 1 plátek
lze nahradit roštěnou
slunečnicový olej 1 PL
pak choi, nakrájené na čtvrky, lze nahradit natrhanými listy jiného čínského zelí
nudle soba 250 g
tenké, dlouhé
sůl
pepř

Postup

1

Vývar, zázvor, papričku a cibulky uveďte v hrnci do varu. Zatím rozpalte těžkou pánev. U roštěné párkrát naříz­něte bílý okraj. Steak potře­te olejem a opékejte z každé strany asi tři minuty – bude uvnitř krásně růžový. Přesuňte na prkénko, nechte minutu stát a pak nakrájejte proti vláknu na proužky.

2

Do vývaru přidejte zelí, nudle a znovu přiveďte k varu. Povařte tři minuty, aby nudle zvláčněly. Polévku rozdělte do misek a doplňte proužky masa. Ihned podávejte.

Know-how 
Když hovězí opečete vcelku, máte jistotu, že šťáva zůstane pěkně uvnitř. A navíc si můžete vychutnat maso propečené přesně tak, jak máte rádi!

Kouzelná přísada:
Lahodné zelí pak čoi prodává např. Mini Market (viz adresář) za 35 Kč/kg.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.13

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč