Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2463 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 409 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivě chutná originální varianta! Opečený steak vkusně doladí vláčné nudle v jemně pálivé polévce i křehké zelí.

Suroviny

vývar zeleninový 1,5 l
zázvor (čerstvý) 6 plátků
oloupaný, čerstvý, na tenko
velká, červená, podélně rozpůlená
jarní cibulka 1 svazek
jemně nakrájená
lze nahradit roštěnou
slunečnicový olej 1 PL
pak choi, nakrájené na čtvrky, lze nahradit natrhanými listy jiného čínského zelí
nudle soba 250 g
tenké, dlouhé
sůl
pepř

Postup

1

Vývar, zázvor, papričku a cibulky uveďte v hrnci do varu. Zatím rozpalte těžkou pánev. U roštěné párkrát naříz­něte bílý okraj. Steak potře­te olejem a opékejte z každé strany asi tři minuty – bude uvnitř krásně růžový. Přesuňte na prkénko, nechte minutu stát a pak nakrájejte proti vláknu na proužky.

2

Do vývaru přidejte zelí, nudle a znovu přiveďte k varu. Povařte tři minuty, aby nudle zvláčněly. Polévku rozdělte do misek a doplňte proužky masa. Ihned podávejte.

Know-how 
Když hovězí opečete vcelku, máte jistotu, že šťáva zůstane pěkně uvnitř. A navíc si můžete vychutnat maso propečené přesně tak, jak máte rádi!

Kouzelná přísada:
Lahodné zelí pak čoi prodává např. Mini Market (viz adresář) za 35 Kč/kg.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

13.09.2007 20:12
Recept se nachází v č.1/07, str.13

Apetit magazín