Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Nudlová polévka s hovězími proužky a chilli papričkou

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (1)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2463 kcal
Bílkoviny 121 g
Cukr 409 g
Tuky 28 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Překvapivě chutná originální varianta! Opečený steak vkusně doladí vláčné nudle v jemně pálivé polévce i křehké zelí.

Suroviny

vývar zeleninový 1.5 l
zázvor (čerstvý) 6 plátků
oloupaný, čerstvý, na tenko
chilli paprička 1 ks
velká, červená, podélně rozpůlená
jarní cibulka 1 svazek
jemně nakrájená
svíčková 1 plátek
lze nahradit roštěnou
slunečnicový olej 1 PL
pekingské zelí 250 g
pak choi, nakrájené na čtvrky, lze nahradit natrhanými listy jiného čínského zelí
nudle soba 250 g
tenké, dlouhé
sůl
pepř
1.  Vývar, zázvor, papričku a cibulky uveďte v hrnci do varu. Zatím rozpalte těžkou pánev. U roštěné párkrát naříz­něte bílý okraj. Steak potře­te olejem a opékejte z každé strany asi tři minuty – bude uvnitř krásně růžový. Přesuňte na prkénko, nechte minutu stát a pak nakrájejte proti vláknu na proužky.

2.  Do vývaru přidejte zelí, nudle a znovu přiveďte k varu. Povařte tři minuty, aby nudle zvláčněly. Polévku rozdělte do misek a doplňte proužky masa. Ihned podávejte.

Know-how 
Když hovězí opečete vcelku, máte jistotu, že šťáva zůstane pěkně uvnitř. A navíc si můžete vychutnat maso propečené přesně tak, jak máte rádi!

Kouzelná přísada:
Lahodné zelí pak čoi prodává např. Mini Market (viz adresář) za 35 Kč/kg.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit