Aromatická asijská nudlovka. Na talíři ji skvěle dochutí pár kapek čerstvé limetové šťávy a nasekaný koriandr.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
kari pasta červená
2
PL
vývar kuřecí
1
l
kokosové mléko
270
ml
citronová šťáva
2
PL
třtinový cukr
1
PL
rybí omáčka
1
PL
nudle
140
g
instantní asijské
krevety
600
g
loupané
hrášek cukrový
150
g
koriandr čerstvý
lístky na ozdobu
Postup
1
Na lžíci slunečnicového oleje asi minutu zahřívejte 2 lžíce červené kari pasty. Vlijte 1 l drůbežího vývaru a 270 ml kokosového mléka, přidejte 2 lžíce citronové šťávy, lžíci třtinového cukru a lžíci rybí omáčky.
2
Přiveďte k varu, přidejte 140 g instantních asijských nudlí a povařte 2 minuty. Vhoďte 600 g loupaných krevet, 150 g lusků cukrového hrášku a vařte další 2–3 minuty. Zdobte lístky koriandru.