Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nudlová polévka s krabem

Nudlová polévka s krabem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 409 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 77 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sytá polévka za necelých deset minut dokazuje, že dobře uvařit si mohou i ti, kdo na to mají minimum času.

Suroviny

nudle rýžové 50 g
tenké
zelenina 100 g
mražená, v čínském stylu
rybí omáčka ČL
ve větších supermarketech / u vietnamců, lze nahradit sojovou
chilli omáčka 2 ČL
sladká, (sweet chilli sauce), na obdobných místech jako rybí omáčka
vývar zeleninový 600 ml
horký, (může být z kostky)
170 g
krabí maso ve vlastní šťávě konzerva, lze nahradit konzervou krevetek / krabí tyčinky (surimi)
koriandr hrst
lískty, lze nahradit hladkolistou petrželkou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
omáčka případně ještě trochu na dochucení

Nudle a zeleninu vložte do misky a přelijte vroucí vodou. Nechte zhruba čtyři minuty (nebo podle návodu na obalu nudlí) máčet, aby nudle změkly a zelenina povolila. V rendlíku mezitím prohřejte rybí (nebo sójovou) omáčku, sladkou chilli omáčku a vývar. Slijte nudle a zeleninu, rozdělte je do dvou misek a přisypte slité krabí maso. Zalijte horkým vývarem, posypte nahrubo nasekanými lístky a podávejte. Až jídlo ochutnáte, podle potřeby ho dolaďte.


Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit