Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajská nudlová polévka s kokosem a lososem

4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2127 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 130 g
Tuky 86 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotická polévka, která vás zaručeně zahřeje. Její příprava navíc netrvá dlouho a je prostě lahodná.

Související recepty

Suroviny

vývar kuřecí 1 l
losos 4 filety
po 125 g
nudle 200 g
čínské pšeničné vaječné
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva
ze 2 limetek
jarní cibulka 4 ks
nakrájené podélně
červená
koriandr čerstvý lístků
k podávání, nemusí být
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte velkou nepřilnavou pánev a pár minut na ní prohřívejte kari pastu, aby se rozvoněla. Pak ji zalijte kokosovým mlékem a horkým vývarem a směs přiveďte k varu. Povařte pět minut, pak snižte plamen a do tekutiny vložte lososa. Nechte ho čtyři až pět minut pošírovat (,vařit‘ těsně pod bodem varu), pak rybu vyjměte.

2

Nudle připravte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř polévkových misek. Na nudle usaďte kusy pošírovaného lososa. Do polévky vmíchejte rybí omáčku a limetovou šťávu a rozdělte ji do misek. Posypte jarními cibulkami, chilli a koriandrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín