Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Thajská nudlová polévka s kokosem a lososem

Thajská nudlová polévka s kokosem a lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (4)
Do 30 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2479 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 298 g
Tuky 65 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Exotická polévka, která vás zaručeně zahřeje. Navíc její příprava netrvá dlouho.

Suroviny

kari pasta 4 PL
thajská, červená
kokosové mléko 330 ml
vývar kuřecí 1 l
i z kostky
losos 4 ks
kus 125 g
nudle rýžové 200 g
vaječné, sušené
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva
ze 2 limetek
jarní cibulka 4 ks
nakrájené podélně na nitky
chilli paprička 2 ks
červená
koriandr lístků
k podávání, nemusí být
sůl
pepř
1 Zahřejte velkou nepřilnavou pánev a pár minut na ní prohřívejte kari pastu, aby se rozvoněla. Pak ji zalijte kokosovým mlékem a horkým vývarem a směs přiveďte k varu. Povařte pět minut, pak snižte plamen a do tekutiny vložte lososa. Nechte ho čtyři až pět minut pošírovat (,vařit‘ těsně pod bodem varu), pak rybu vyjměte.

2 Nudle připravte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř polévkových misek. Na nudle usaďte kusy pošírovaného lososa. Do polévky vmíchejte rybí omáčku a limetovou šťávu a rozdělte ji do misek. Posypte jarními cibulkami, chilli a koriandrem.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit