Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Potvrzujeme, že uvedené množství osob o tuhle nádherně vonící lahůdku svede vášnivý boj – vyzkoušeli jsme v redakci!

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Sušení: 8 hodin
P
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 20 rajčat, ideálně soudkovitého tvaru, přepůlených na výšku
    • olivový olej na zakapání rajčat a potření plechu
    • mletý nebo drcený kmín, sušená dobromysl, majoránka, bazalka; rozemněte a smíchejte s kořením
    • 200 g fety
    • hrst piniových jadérek

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 120 stupňů. Rajčata v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a bylinkami. Plech potřete olejem a rozložte na něj rajčata, řeznou plochou dolů. Pečte či spíše sušte asi osm hodin; menší kousky rajčat už budou hotové, zkaramelizované, zvrásněné a plné koncentrované šťávy. Větší kousky pečte ještě o chvíli déle.

2.  Podávejte s kousky fety, zakápnuté olivovým olejem a posypané opraženými piniovými jadérky.

Sušení  Prastarý způsob uchovávání ovoce a zeleniny na zimu se opět vrací! Tento postup se vyplatí zvlášť při velké úrodě rajčat; sušte na více plechách najednou a (s energetickou úsporou) v kamnech na chalupě…
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočková polévka z trouby

Noční vepřové s fazolemi

Sendvič s hovězím masem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.42
Obrazek uzivatele
Sušená rajčata jsou veliká lahůdka, která není na trhu zase tak dlouhou dobu. Dají se použít všude v italské kuchyni a vždycky s nimi zazáříte. Trošku mě na tom vadí doba přípravy :-)

Přidat komentář