Sendvič rajčata, pinie a ricotta

Sendvič rajčata, pinie a ricotta

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3413 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 556 g
Tuky 87 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se na rychlý kulinární výlet do Itálie s tímhle báječným chlebíčkem.

Suroviny

oregano 5 g
ricotta 170 g
okapaný na cedníku
sušená rajčata 35 g
nakládaná
piniové oříšky 1 PL
parmazán 10 g
strouhaný
veka 6 plátků
opečenách, z jedné strany potřených česnekem
olivový olej bazalkový 40 ml
sůl
pepř

1 Většinu oregana nasekejte najemno. Smíchejte s ricottou, rajčaty, semínky a parmazánem. Osolte a opepřete. Veku pokapejte polovinou oleje a pokryjte ricottovou směsí. Zakapejte zbylým olejem a posypte zbývajícím oreganem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit