Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kotlety

Stále častěji se objevují v obchodech, tak lákavé nabídky využijte!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: aspoň 30 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 8–12 jehněčích kotletek
    • 1 citron, překrojený napůl
    • drcený česnek, čerstvě mletý pepř, petrželka a dijonská hořčice
    • olej na vymazání pekáčku

Příprava jídla

1.  Z kotletek odstraňte přebytečný tuk. Po obou stranách je potřete rozpůleným citronem. Česnek, pepř, sekanou petrželku a hořčici promíchejte a směsí potřete kotlety. Stačí půlhodinové marinování, ale klidně je nechte uležet přes noc.

2.  Troubu předehřejte na 250 stupňů. Kotlety dejte do vymazaného nebo aluminiovou fólií vyloženého pekáčku. Asi čtyři minuty zprudka zapékejte, pak snižte teplotu na 180 stupňů a pečte ještě čtvrthodinku. Pokud se vám v průběhu druhé části pečení zdá, že kotlety začínají být vysušené, můžete je zakrýt alobalem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

REKLAMA

Přidat komentář