
Grilované cibulky s holandskou omáčkou
Úžasný předkrm nebo chuťovka! Nemusíte rozehřívat gril, stačí (grilovací) pánev.
Vydání: 2007/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- ½ hrnku másla, rozehřátého
- 2 lžíce bílého vinného octa nebo čerstvé citronové šťávy
- 3 žloutky z velkých vajec
- po ¼ lžičce soli a chilli
- svazek jarních cibulek
- 1 lžíce oleje na potření cibulek
Příprava jídla
1. Máslo udržujte teplé a tekuté. Ocet nebo šťávu lehce prohřejte; po ruce mějte čtyři lžíce horké vody. V malém kastrůlku dejte vařit vodu. Postavte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do ní dejte žloutky a šlehejte, až začnou houstnout. Přidejte první lžíci horké vody, prošlehejte a opakujte, až spotřebujete všechny čtyři lžíce.
2. Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo. Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.
3. Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.
2. Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo. Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.
3. Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.
Přidat komentář