Malé cibulky s voňavým tymiánem a vařené v lahodné šťávě. Báječná příloha.
Suroviny
jarní cibulka
350
g
na nakládání, malé, lze nahradit šalotkami
olivový olej
1
PL
balzamikový ocet
1
PL
krupicový cukr
2
PL
vývar zeleninový
60
ml
tymián
5
snítek
čerstvý
jarní cibulka
2
ks
najemno nakrájená
1 Cibulky rozřízněte napůl, oloupejte, odkrojte spodní část tak, aby držela vrstvy cibulek pohromadě.
2 Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm půlky cibulek (3 až 5 minut), přidejte ocet a cukr. Vařte asi 2 minuty. Přidejte vývar a tymián. Vařte přikryté 5 až 7 minut doměkka a průběžně polévejte šťávou. Přidejte jarní cibulku, promíchejte a podávejte.
2 Na pánvi zahřejte olej a osmahněte na něm půlky cibulek (3 až 5 minut), přidejte ocet a cukr. Vařte asi 2 minuty. Přidejte vývar a tymián. Vařte přikryté 5 až 7 minut doměkka a průběžně polévejte šťávou. Přidejte jarní cibulku, promíchejte a podávejte.