Úžasný předkrm nebo chuťovka! Nemusíte rozehřívat gril, stačí (grilovací) pánev.
Suroviny
máslo
½
hrnku
rozehřáté
vinný ocet bílý
2
PL
nebo čerstvá citronová šťáva
žloutek
3
ks
z velkých vajec
sůl
PL
PL
chili
jarní cibulka
1
svazek
olej
1
PL
na potření cibulek
1. Máslo udržujte teplé a tekuté. Ocet nebo šťávu lehce prohřejte; po ruce mějte čtyři lžíce horké vody. V malém kastrůlku dejte vařit vodu. Postavte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do ní dejte žloutky a šlehejte, až začnou houstnout. Přidejte první lžíci horké vody, prošlehejte a opakujte, až spotřebujete všechny čtyři lžíce.
2. Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo. Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.
3. Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.
2. Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo. Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.
3. Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.