Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované cibulky s holandskou omáčkou
Grilované cibulky s holandskou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 4 g
Tuky 190 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný předkrm nebo chuťovka! Nemusíte rozehřívat gril, stačí (grilovací) pánev.

Suroviny

máslo ½ hrnku
rozehřáté
vinný ocet bílý 2 PL
nebo čerstvá citronová šťáva
z velkých vajec
sůl PL
PL
chili
jarní cibulka 1 svazek
olej 1 PL
na potření cibulek

Postup

1

Máslo udržujte teplé a tekuté. Ocet nebo šťávu lehce prohřejte; po ruce mějte čtyři lžíce horké vody. V malém kastrůlku dejte vařit vodu. Postavte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do ní dejte žloutky a šlehejte, až začnou houstnout. 

2

Přidejte první lžíci horké vody, prošlehejte a opakujte, až spotřebujete všechny čtyři lžíce.

3

Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo.

 
4

Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.

 
5

Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.

Související články

Apetit magazín