Úžasný předkrm nebo chuťovka! Nemusíte rozehřívat gril, stačí (grilovací) pánev.
Postup
Máslo udržujte teplé a tekuté. Ocet nebo šťávu lehce prohřejte; po ruce mějte čtyři lžíce horké vody. V malém kastrůlku dejte vařit vodu. Postavte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vody. Do ní dejte žloutky a šlehejte, až začnou houstnout.
Přidejte první lžíci horké vody, prošlehejte a opakujte, až spotřebujete všechny čtyři lžíce.
Teď přilijte teplý ocet nebo citronovou šťávu a kastrůlek stáhněte z ohně. Za stálého šlehání začněte tenkým pramínkem přidávat rozpuštěné máslo.
Osolte, okořeňte a prošlehejte na hustou, hladkou a jemně napěněnou omáčku.
Podélně rozkrojené, olejem potřené cibulky zprudka opečte na pánvi nebo pod grilem a podávejte s jemnou holandskou omáčkou.