
Skotská vejce
Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!
Vydání: 2007/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g mletého masa (směs)
- 4 vejce
- sůl, pepř, zelená petrželka
- na dochucení masa
- 2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka
- strouhanka na obalení masa
- rostlinný tuk (olej) na hluboké smažení
Příprava jídla
Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.
Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele koriandr), Skotové si ale vybojovali copyright!
Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele koriandr), Skotové si ale vybojovali copyright!
Související recepty
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
mida (neověřeno)
24. Červenec 2008 17:47