Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skotská vejce

Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Britská

Ingredience

    • 300 g mletého masa (směs)
    • 4 vejce
    • sůl, pepř, zelená petrželka
    • na dochucení masa
    • 2–3 lžíce mouky na obalení vajíčka
    • strouhanka na obalení masa
    • rostlinný tuk (olej) na hluboké smažení

Příprava jídla

Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí  a poté ve strouhance. Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele koriandr), Skotové si ale vybojovali copyright!
 

Související recepty


 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky se žloutkovým krémem

Vejce s pikantní zálivkou

Svítek

Pizza v mini

Srbská vajíčka

Bramborová tortilla

Žloutková vinná pěna

Šunkové kostičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
pod tímto názvem se skrývá to samé, v podstatě jde o vejce uvařené natvrdo a obalené v mletém mase. Díky různým" přísadám do mletého masa se s tímto pokrmem dá zajímavě kouzlit. Další možná varianta je péct neobalené ve strouhance. Příprava je delší, ale je to dietnější.

Přidat komentář