Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč se sýrem a chřestem

Výběr sýru necháváme na vás – jen by měl být pikantnější, jako třeba čedar

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
Chlazení: 25 minutPečení: 55-60 minut
PT10M
Pečení 0:10

Ingredience

    • 140 g hladké mouky + na poprášení pracovní plochy
    • 80 g másla, nakrájeného na kostičky + na vymazání formy
    • 80 g tvrdého sýra, nastrouhaného

    Na náplň:
     
    • 5 vajec
    • 180 ml mléka
    • 100 g jemně nastrouhaného sýra
    • 300 g chřestu, očištěného a podélně nakrájeného

Příprava jídla

1.  Mouku vsypte do mísy, přidejte máslo a prsty ho rozdrobte na jemnou drobenku. Vmíchejte sýr, tři lžíce studené vody a všechno spojte na pevné těsto. Utvořte kouli, zabalte do fólie a uložte aspoň na pět minut do chladu. Koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem.

2.  Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vál poprašte moukou, rozválejte na něm těsto a vyložte jím formu. Vraťte na dvacet minut do chladničky. Poté korpus předpečte: nejprve čtvrt hodiny pokrytý pečicím papírem a zatížený suchými fazolemi, poté ještě deset minut samotný, aby zezlátl.

3.  Vejce prošlehejte s mlékem. Posypte korpus polovinou sýra, poklaďte chřestem, zalijte vejci s mlékem a posypte zbylým sýrem. Na spodním roštu v troubě pečte třicet až třicet pět minut, až náplň zpevní a zezlátne.

 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář