0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný koláč s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5871 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 192 g
Tuky 445 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud při pečení těsto moc rychle tmavne, lehce ho zakryjte alobalem, aby brambory stihly zezlátnout.

Suroviny

brambory 2 ks
větší, oloupané
sůl
olej 1 PL
kuřecí stehna 1 kg
nakrájené
cibule 1 ks
nasekaná
anglická slanina 3 plátky
velké
rozmarýn 2 ČL
nasekaný
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 125 ml
mléko 125 ml
křehké těsto 250 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané

1 Brambory uvařte v rendlíku s osolenou vodou téměř doměkka. Důkladně slijte,nakrájejte na plátky a dejte stranou.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Náplň připravte podle základního receptu. Tymián nahraďte slaninou a rozmarýnem. Uvařenou směs nechte zchladnout.

3 Těsto rozválejte mezi archy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Přesuňte na lehce vymaštěný plech. Do středu dejte náplň, navrch plátky brambor a okraje těsta poskládejte kolem náplně tak, aby byla uprostřed vidět. Pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit