Pokud při pečení těsto moc rychle tmavne, lehce ho zakryjte alobalem, aby brambory stihly zezlátnout.
Suroviny
brambory
2
ks
větší, oloupané
sůl
olej
1
PL
kuřecí stehna
1
kg
nakrájené
cibule
1
ks
nasekaná
anglická slanina
3
plátky
velké
rozmarýn
2
ČL
nasekaný
česnek
1
stroužek
prolisovaný
vývar kuřecí
125
ml
mléko
125
ml
křehké těsto
250
g
vejce
1
ks
lehce prošlehané
1 Brambory uvařte v rendlíku s osolenou vodou téměř doměkka. Důkladně slijte,nakrájejte na plátky a dejte stranou.
2 Zahřejte troubu na 220 °C. Náplň připravte podle základního receptu. Tymián nahraďte slaninou a rozmarýnem. Uvařenou směs nechte zchladnout.
3 Těsto rozválejte mezi archy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Přesuňte na lehce vymaštěný plech. Do středu dejte náplň, navrch plátky brambor a okraje těsta poskládejte kolem náplně tak, aby byla uprostřed vidět. Pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne.