0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slaný koláč s bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5871 kcal
Bílkoviny 275 g
Sacharidy 192 g
Tuky 445 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud při pečení těsto moc rychle tmavne, lehce ho zakryjte alobalem, aby brambory stihly zezlátnout.

Suroviny

brambory 2 ks
větší, oloupané
sůl
olej 1 PL
nakrájené
cibule 1 ks
nasekaná
velké
rozmarýn 2 ČL
nasekaný
česnek 1 stroužek
prolisovaný
mouka pšeničná hladká 3 PL
vývar kuřecí 125 ml
mléko 125 ml
křehké těsto 250 g
vejce 1 ks
lehce prošlehané

1 Brambory uvařte v rendlíku s osolenou vodou téměř doměkka. Důkladně slijte,nakrájejte na plátky a dejte stranou.

2 Zahřejte troubu na 220 °C. Náplň připravte podle základního receptu. Tymián nahraďte slaninou a rozmarýnem. Uvařenou směs nechte zchladnout.

3 Těsto rozválejte mezi archy pečicího papíru na tloušťku 3 mm. Přesuňte na lehce vymaštěný plech. Do středu dejte náplň, navrch plátky brambor a okraje těsta poskládejte kolem náplně tak, aby byla uprostřed vidět. Pečte 15–20 minut, až těsto zezlátne.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč