
Rybí páj s květákovou kaší
Více než hodinu
Velmi snadné
Rozmanité náplně schované pod různými pokličkami, které navíc můžete variovat na sto dalších způsobů. Kaše se dá totiž nekonečně obměňovat a nemusí být vždycky jen z brambor! Variace na pastýřské koláče ocení milovníci masa, ale i vegetariáni.
Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!
Netradiční pokličku můžete udělat ze všeho, co se dá pořádně rozmačkat – batáty, mrkev, dýně a další zelenina. V receptu jsme použili dva druhy čočky, ale klidně použijte jen jeden druh a druhý třeba vyměňte za cizrnu.
Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku. Pokud zústanete jen u brambor, můžete kaši vylepšit sýrem - tvrdým, modrým, kozím, italským...
Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň. Přesně tak vypadá pastýřský koláč, jídlo, které vymysleli Angličani. Nebo také možná Irové, jeho pravý původ se už nedozvíme. Jisté ale je, že šlo o snahu spotřebovat zbytky. Ani vy se nemusíte držet receptu!
Oblíbený britský recept s indickým twistem. Nic neobvyklého, Britové totiž indickou kuchyni milují. V roce 2011 bylo dokonce tikka masala vyhlášeno jako nejoblíbenější britské jídlo.
Zdroj: Apetit