Nová registrace Zapomenuté heslo

12 večeří od anglických pastevců: Upečte ze zbytků slané koláče na různé způsoby

Slaný koláč
Apetit

Rozmanité náplně schované pod různými pokličkami, které navíc můžete variovat na sto dalších způsobů. Kaše se dá totiž nekonečně obměňovat a nemusí být vždycky jen z brambor! Variace na pastýřské koláče ocení milovníci masa, ale i vegetariáni.

Rybí páj s květákovou kaší

Skvělý způsob, jak zkombinovat zeleninu a rybu v jednom jídle a moc se u toho nenadřít. Do základu můžete dát jakoukoli rybu, uzeného lososa zkuste nahradit uzenou makrelou nebo vynechte uzenou chuť úplně a dejte více masa z tresky. A příště můžete květák v kaši zkusit nahradit brokolicí!

Rybí páj s květákovou kaší

Rybí páj s květákovou kaší

> 60 min
5(6x)
Přečíst recept

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Netradiční pokličku můžete udělat ze všeho, co se dá pořádně rozmačkat – batáty, mrkev, dýně a další zelenina. V receptu jsme použili dva druhy čočky, ale klidně použijte jen jeden druh a druhý třeba vyměňte za cizrnu.

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

Vegetariánský pastýřský koláč s batátovou kaší

< 20 min
4.1(9x)
Přečíst recept

Hovězí ragú s pivem a čedarovou kaší

Guláš a pivo je klasická a skvělá kombinace. A tak nás napadlo spojit to, co perfektně funguje na stole, rovnou v pekáčku. Pokud zústanete jen u brambor, můžete kaši vylepšit sýrem - tvrdým, modrým, kozím, italským...

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

Hovězí ragú s pivem Guinness a čedarovou kaší

< 20 min
3.9(19x)
Přečíst recept

Klasický pastýřský koláč

Pod bramborovo-pastinákovou pokličkou najdete šťavnatou masovou náplň. Přesně tak vypadá pastýřský koláč, jídlo, které vymysleli Angličani. Nebo také možná Irové, jeho pravý původ se už nedozvíme. Jisté ale je, že šlo o snahu spotřebovat zbytky. Ani vy se nemusíte držet receptu!

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

> 60 min
4.4(39x)
Přečíst recept

Pastýřský koláč po indicku

Oblíbený britský recept s indickým twistem. Nic neobvyklého, Britové totiž indickou kuchyni milují. V roce 2011 bylo dokonce tikka masala vyhlášeno jako nejoblíbenější britské jídlo.

  • Náš pastýřský koláč po indicku je hřejivý, provoněný římským kmínem, zázvorem a skořicí.

Pastýřský koláč po indicku

Pastýřský koláč po indicku

< 60 min
4.2(27x)
Přečíst recept

Zdroj: Apetit

Recepty

Sdílet kolekci receptů

Anglická kuchyně Rychlé pečení Mleté maso Tradiční jídla

Podobné kolekce receptů