Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karotkový salát po francouzsku

Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Příprava 0:20
Zelenina

Ingredience

    • svazek karotky
    • 1 lžička soli
    • svazek jemně nasekané zelené petrželky
    Na zálivku:
    • 1 lžíce cukru
    • 1 lžíce octa
    • několik stroužků česneku
    • 3–4 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1.  Karotku nastrouhejte najemno nebo nahrubo (případně zpracujte v robotu). Zlehka ji osolte, zamíchejte a nechte chvíli stát. Cukr v hrníčku zalijte octem a promíchejte. Jakmile se cukr rozpustí, přidejte k němu drcený česnek, olej a dobře prošlehejte.

2.  Karotku v míse smíchejte s petrželkou a přelijte zálivkou. Opět promíchejte a salát nechte chvíli rozležet.

Přitvrďte  Ještě pikantnější šmrnc salát získá, když do zálivky vešleháte lžičku dijonské hořčice.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nakládaný losos po švédsku

Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

Pampeliškový med

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.36
Obrazek uzivatele
Tento recept jsem znala přímo z Francie již dříve a je opravdu vynikající. Příjemnou změnou může být použití balzamikového octa a místo nasekané petrželky je skvělá najemno nakrájená pažitka. Dobrou chuť

Přidat komentář