
Janovské špagety
Kombinace těstovin a brambor se může zdát zvláštní, ale díky aromatickému pestu (dobře ho uchováte v chladu a jedna lahvička vám vydrží na několik použití), pokrm výrazně získá na zajímavosti.
Vydání: 2004/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g nových brambor, pečlivě omytých a nakrájených na plátky i se slupkou
- 300 g špaget
- 200 g očištěných a rozpůlených zelených fazolových lusků
- 120 g bazalkového pesta
- sůl a pepř na dochucení
- olivový olej na pokapání
Příprava jídla
1. Vroucí vodou z konvice naplňte velký hrnec. Uveďte do varu a přidejte brambory a špagety, trochu osolte. Vařte deset minut, dokud nejsou těstoviny i brambory téměř měkké. Přidejte zelené lusky a vařte ještě pět minut.
2. Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.
2. Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Eva (neověřeno)
13. Září 2006 15:37
Alena (neověřeno)
30. Srpen 2007 08:11
Lucie (neověřeno)
15. Září 2008 16:06