Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Janovské špagety

Kombinace těstovin a brambor se může zdát zvláštní, ale díky aromatickému pestu (dobře ho uchováte v chladu a jedna lahvička vám vydrží na několik použití), pokrm výrazně získá na zajímavosti.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Italská

Ingredience

    • 300 g nových brambor, pečlivě  omytých a nakrájených na plátky i se slupkou
    • 300 g špaget
    • 200 g očištěných a rozpůlených  zelených fazolových lusků
    • 120 g bazalkového pesta
    • sůl a pepř na dochucení
    • olivový olej na pokapání

Příprava jídla

1. Vroucí vodou z konvice naplňte velký hrnec. Uveďte do varu a přidejte brambory a špagety, trochu osolte. Vařte deset minut, dokud nejsou ­těstoviny i brambory téměř měkké. Přidejte zelené lusky a vařte ještě pět minut.

2. Brambory a špagety sceďte. Stranou nechte čtyři lžíce vody, ve které se vše vařilo. Přemístěte směs znovu do hrnce, vmíchejte pesto a zbylou vodu z vaření. Okořeňte, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s bramborami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Naprosto geniální spojení špaget a brambor. Nechtěla jsem tomu věřit, ale výsledek mě naprosto nadchnul :-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.19
Obrazek uzivatele
A nerozvaří se ty špagety? Zdá se mi,že se vaří docela dlouho na al-dente většinou stačí 8 minut.Jinak mě to zaujalo hodně....

Přidat komentář