Můžou se těstoviny s bazalkou, petrželkou, rozmarýnem a česnekem jmenovat jinak než aromatické?
Suroviny
bazalka
4
PL
nasekaná
petrželka
4
PL
nasekaná
rozmarýn
4
PL
nasekaný
toustový chléb
1
PL
rozmixovaný
olivový olej
3
PL
jarní cibulka
2
ks
česnek
1
stroužek
kapary
1
PL
olivy zelené
50
g
taggiasche či kalamata
slunečnicový olej
100
ml
bazalka
16
lístků
velkých
špagety (těstoviny)
320
g
pepř
Postup
1
V misce smíchejte po 4 lžících nasekané bazalky, hladkolisté petrželky a rozmarýnu se lžící rozmixovaného toustového chleba. Na 3 lžících oleje opékejte 5 minut 2 nasekané jarní cibulky, stroužek česneku, lžíci kaparů a 50 g oliv taggiasche nebo kalamata. Přidejte bylinkovou směs a míchejte další 3 minuty.
2
Ve 100 ml rozehřátého slunečnicového oleje krátce fritujte 16 velkých listů bazalky, opatrně vyjměte a na papírové utěrce nechte okapat. Špagety promíchejte s bylinkovou omáčkou, opepřete, pokapte olivovým olejem a ozdobte smaženými bazalkovými listy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )