Těstoviny, které chutnají dětem i dospělým. Pokud se vám zdá balkánský sýr příliš slaný, nahraďte ho ricottou.
Suroviny
špagety (těstoviny)
350
g
cibule
2
ks
malé, najemno
máslo
60
g
česnek
4
stroužky
šalvěj
4
lístky
špenát
300
g
čerstvý/rozmrazený
balkánský sýr
250
g
sůl
pepř
smetana
5
PL
olej
na vymazání formy
vejce
6
ks
Postup
1
Špagety uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody.
2
Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku. Přidejte nasekaný česnek, šalvěj a špenát (čerstvý spařte horkou vodou, rozmražený vymačkejte). Krátce poduste, přisypte sýr; opatrně osolte a opepřete a přilijte smetanu. Promíchejte s těstovinami.
3
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.
4
Zapékací mísu vymažte olejem a přesypte do ní těstoviny. Navrch rozklepněte vajíčka, osolte je a dejte asi na deset minut zapéct.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 22:12
Apetit 5/06
Anonym
14.04.2008 19:22
úžo
Anonym
15.07.2008 10:24
Mňam
Anonym
20.08.2008 21:46
Špagetky
Miroslava Žovincová
12.12.2008 11:51
špagety...
Anonym
13.02.2009 21:07
super