Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 33
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3080 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 151 g
Tuky 196 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny, které chutnají dětem i dospělým. Pokud se vám zdá balkánský sýr příliš slaný, nahraďte ho ricottou.

Suroviny

malé, najemno
česnek 4 stroužky
šalvěj 4 lístky
čerstvý/rozmrazený
sůl
pepř
olej
na vymazání formy
vejce 6 ks

Postup

1

Špagety uvařte podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody.

2

Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm cibulku. Přidejte nasekaný česnek, šalvěj a špenát (čerstvý spařte horkou vodou, rozmražený vymačkejte). Krátce poduste, přisypte sýr; opatrně osolte a opepřete a přilijte smetanu. Promíchejte s těstovinami.

3

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

4

Zapékací mísu vymažte olejem a přesypte do ní těstoviny. Navrch rozklepněte vajíčka, osolte je a dejte asi na deset minut zapéct.

Související články

Komentáře

13.02.2009 21:07
Špagety jsou naprosto vynikající. z receptu jsem vynechala sýr (nestihla jsem ho koupit) a i bez něj to bylo výborné. osolila jsem to až když jsem smíchala špagety se špenátem, pepř jsem nepřidala. příště zkusím přidat i podušené žampiony a víc smetany a vynechám vajíčka...
12.12.2008 11:51
No, mně se to asi moc nepovedlo, nic ve zlém, ale můj přítel ohrnoval nos... I když to možná bylo tím, že v tom nebylo maso ;-)
20.08.2008 21:46
Špagetky jsou moc dobrý. Neměla jsem balkánský sýr, tak jsem použila zakys. smetanu a eidam. Lahůdka
15.07.2008 10:24
Vypadá to krásně, určitě je to moc dobré.
04.09.2007 22:12
Recept se nachází v č.5/06, str.29
14.04.2008 19:22
výbornýýýýýýýýýýýýýýý, přesně podle receptu a budete se olizovat ještě týden

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...