Jemné králičí maso s opečenými pikantními mandlemi
Suroviny
olivový olej
4
PL
česnek
4
stroužek
neloupaný
králičí maso
300
g
hřbet na nudličky
víno bílé
100
ml
80
g
olivy kalamata
rozmarýn
1
snítka
nasekaná
mandle
50
g
loupaní, na nudličky nasekané
paprika mletá pálivá
špagety (těstoviny)
320
g
uvařené al dente
1 Na 4 lžících olivového oleje opékejte asi 4 minuty 4 neoloupané stroužky česneku a 300 g králičího hřbetu nakrájeného na nudličky a osoleného. Zalijte 100 ml bílého vína, ztlumte a přiklopené duste 20 minut. Přidejte 80 g oliv kalamata (černohnědé), nasekané lístky z jedné snítky rozmarýnu a ještě 3 minuty duste. Na lžíci oleje opražte dozlatova 50 g loupaných, na nudličky nasekaných mandlí poprášených mletou pálivou paprikou. Špagety promíchejte s ragú a ozdobte mandlemi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Králík na 37 způsobů: skvělé recepty s králičím masem(39 receptů)
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů)
Komentáře
07.01.2015 19:57
Místo oliv se hodí i sušená
Místo oliv se hodí i sušená rajčátka.