Uhlířské špagety jsou alternativou těstovin carbonara. Krémovitě vláčná omáčka je láska na první ochutnání!
Suroviny
Postup
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety. Až změknou, promíchejte je, aby se ponořily, a uvařte podle návodu na obalu. Snažte se, aby těstoviny zůstaly pevné na skus: dvě minuty před udanou dobou vytáhněte pár špaget a ochutnejte je. Dle potřeby opakujte.
Mezitím zahřejte v hlubší pánvi olej. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a na středním plameni ji smažte, aby vyškvařila a zezlátla. Škvaření slaniny však nepřežeňte, protože ji budete později ještě asi minutu opékat!
Pak pánev sejměte z ohně a nechte stranou. Do jedné z misek rozklepněte dvě vejce, přidejte jeden žloutek, přilijte smetanu a sýr. Osolte a opepřete.
Slaninu vraťte na oheň a přidejte česnek. Na vyšším plameni minutu pečte, aby zezlátl.
Mezitím sceďte těstoviny a mimo oheň vraťte do hrnce. Přisypte slaninu s prolisovaným česnekem, zalijte vejci a promíchejte; vajíčka se v horkých těstovinách prohřejí, ale nesrazí. Jezte hned, se sýrem a pepřem.
Komentáře
carbonara nejsou uhlířský, tak do uhlířských třeba jo no :-(, ale já raději carbonara
Ahoj, do uhlirskych spaget (carbonara) nepatri smetana !