Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

3.3 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2892 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 132 g
Tuky 202 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krémovitě vláčná omáčka k těstovinám carbonara je láska na první ochutnání!

Suroviny

špagety 400 g
olivový olej 1 PL
pancetta 200 g
lze použít i anglickou slaninu nebo uzený bůček, na kostičky
vejce 2 ks
žloutek 1 ks
česnek 2 stroužky
rozdrcený
smetana ke šlehání 70 ml
sýr 50 g
strouhaný a trocha na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý
1. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety. Až změknou, promíchejte je, aby se ponořily, a uvařte podle návodu na obalu. Snažte se, aby těstoviny zůstaly pevné na skus: dvě minuty před udanou dobou vytáhněte pár špaget a ochutnejte je. Dle potřeby opakujte.

2. Mezitím zahřejte v hlubší pánvi olej. Vsypte slaninu a na středním plameni ji smažte, aby se kostičky vyškvařily a zezlátly. Škvaření slaniny však nepřežeňte, protože ji budete později ještě asi minutu opékat! Pak pánev sejměte z ohně a nechte stranou. Do jedné z misek rozklepněte dvě vejce.

3. Třetí vejce naťukněte a poloviny skořápky oddělte nad další miskou tak, aby v jedné zůstal celý žloutek. Přesouvejte ho ze skořápky do skořápky a opatrně – rád se zatrhává o okraje – přitom odlévejte bílek. Očištěný žloutek vešlehejte k vejcím spolu se smetanou, sýrem, solí a pepřem.

4. Slaninu vraťte na oheň a přidejte česnek. Na vyšším plameni minutu pečte, aby zezlátl. Mezitím sceďte těstoviny a mimo oheň vraťte do hrnce. Přisypte slaninu s česnekem, zalijte vejci a promíchejte; vajíčka se v horkých těstovinách prohřejí, ale nesrazí. Jezte hned, se sýrem a pepřem.

Komentáře

Anonym

slanina je výborná - příště jí dám ještě víc, šlehačka jídlu přidává super chuť. rychlé,jednoduché, chutné...

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit