Celozrnné špagety s rukolovým pestem

Celozrnné špagety s rukolovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1888 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 116 g
Tuky 122 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pesto nemusíte připravovat jen z bazalky. Zkuste ji zaměnit za lehce štiplavou rukolu.

Suroviny

rukola 100 g
olivový olej 120 g
parmazán 1 ČL
strouhaný
sůl
pepř
rajčata 400 g
česnek 1 stroužek
špagety 320 g
celozrnné špagety

1 100 g rukoly rozmixujte se 120 ml panenského olivového oleje, lžící strouhaného parmazánu, solí a pepřem. Zbavte semen 400 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Osolte je a nechte na cedníku 15 minut vykapat. V pánvi na lžíci oleje opečte nasekaný stroužek česneku. Jakmile začne vonět, přidejte rajčata a zprudka vařte 10 minut. Smíchejte s uvařenými celozrnnými špagetami a připraveným pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit