Pesto nemusíte připravovat jen z bazalky. Zkuste ji zaměnit za lehce štiplavou rukolu.
1 100 g rukoly rozmixujte se 120 ml panenského olivového oleje, lžící strouhaného parmazánu, solí a pepřem. Zbavte semen 400 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Osolte je a nechte na cedníku 15 minut vykapat. V pánvi na lžíci oleje opečte nasekaný stroužek česneku. Jakmile začne vonět, přidejte rajčata a zprudka vařte 10 minut. Smíchejte s uvařenými celozrnnými špagetami a připraveným pestem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů)
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů)
- 40 receptů bez masa nejen pro vegetariány(40 receptů)
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)
- Rychlé rodinné recepty, které zvládnete ve dvou až třech krocích(30 receptů)