0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celozrnné špagety s rukolovým pestem

Celozrnné špagety s rukolovým pestem

3.1 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1888 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 116 g
Tuky 122 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pesto nemusíte připravovat jen z bazalky. Zkuste ji zaměnit za lehce štiplavou rukolu.

Suroviny

rukola 100 g
olivový olej 120 g
parmazán 1 ČL
strouhaný
sůl
pepř
rajče 400 g
česnek 1 stroužek
špagety (těstoviny) 320 g
celozrnné špagety

1 100 g rukoly rozmixujte se 120 ml panenského olivového oleje, lžící strouhaného parmazánu, solí a pepřem. Zbavte semen 400 g rajčat a nakrájejte je na kostičky. Osolte je a nechte na cedníku 15 minut vykapat. V pánvi na lžíci oleje opečte nasekaný stroužek česneku. Jakmile začne vonět, přidejte rajčata a zprudka vařte 10 minut. Smíchejte s uvařenými celozrnnými špagetami a připraveným pestem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit